Redigerat gammal RAW-bild från 2007

Redigerat gammal RAW-bild från 2007

Återupptäck skönheten i gamla bilder. I en tid där den digitala teknologin utvecklas i en rasande fart, är det lätt att glömma bort de guldkorn som gömmer sig i våra gamla bildarkiv. Jag har nyligen kikat igenom några gamla favoriter och denna bilden förde mig tillbaka till 2007. En tid då digitalkameran fortfarande var relativt ny på marknaden och som tur började jag fotografera RAW från 2005. Det hade inte varit så kul och jobba med lågupplöst JPEG år 2024.

Mitt mål? Att ta en gammal bild, fotograferad i det vackra Visby med min fru och dotter. och se hur dagens programvara kan blåsa nytt liv i denna nästan glömda ögonblicksbild.

Originalbilden: När man idag tittar tillbaka till 2007 så hade kameran begränsningar i dynamiskt omfång, färgåtergivning och detaljskärpa om man jämför med de kameror jag äger idag.

Den retuscherade bilden visar hur långt den digitala fotograferingen och bildbehandlingen har kommit. Med dagens teknik kan vi inte bara bevara dessa minnen med större klarhet, utan vi kan också se dem i ett nytt ljus, upptäcka detaljer och kvaliteter som tidigare var dolda.

Så om du har gamla RAW-bilder som samlar damm i ditt digitala arkiv, kanske det är dags att ta en andra titt. Vem vet vilka guldkorn du kan hitta!