Vandring och fotografering i Colorado och Utah.

Fotoäventyr - Colorado och Utah hösten 2016.

Nu börjar det närma sig... Förmodligen kan detta mycket väl bli vårt tveklöst mest intressanta och givande fotoäventyr. Den 23 september åker vi till Colorado och Utah under 18 dagar. 

Foto/Källa: wallpaperfolder.com // Förstora - Klicka på bilden.

Vi skruvar tillbaka klockan till förra hösten. Jag hade haft en helt normal arbetsperiod till förra semestern. Vi åkte då till Fårö och hade väldigt fin och lyckad fotografering. När vi kom hem från våran kreativa semester var det extremt lugnt med plåtningar och det gjorde iförsig inte så mycket då jag hade ett stort antal bilder som skulle retuscheras till mitt bildarkiv på Johner Bildbyrå.

Det hade nu gått tre veckor och inga nya plåtningar hade bokats och jag började fundera... Ni vet som är småföretagare. Då fick jag två offertförfrågningar men avslag på båda då byråarna fick in billigare alternativ. Jag tänkte jaja... Så är det ju ibland. Men nu hade veckorna börjat gå så jag bestämde för att åka och solo-vandra i Abisko. Det skulle visa sig ge mer än att jag behövde fundera lite om mitt företag då jag aldrig varit i den situationen innan. Degen ska ju in. När jag kom hem så kom uppdragen in och Vegafoto har haft det bästa året både ekonomiskt och tveklöst mest utmanade, intressanta och roliga plåtningar sedan starten 2004. Det är jag evigt tacksam för 🙏 Detta om detta... Tillbaka till Abisko förra hösten.

När jag kom upp till Abisko Fjällstation delade jag stuga med ett par andra personer. En av dessa personer var Ryan Hoppal från Colorado. Vi hängde tillsammans under våra dagar i det underbara landskapet. Det fina var att vi hade flera gemensamma intressen som t.ex. friluftsliv och fotografering. Ryan jobbar huvudsakligen med rörlig bild och location-scout och jag arbetar med stillbild men vi hade ett gemensamt intresse för bild så våra dagar var riktigt trevliga.

Foto: Vega // Bild jag plåtade med Ryan vid Abisko förra hösten. Förstora - Klicka på bilden.

När det var dags att åka hem till Göteborg så kom Ryan förbi Göteborg efter några dagar. Han ville hälsa på och se Göteborg under ett par timmar innan han skulle vidare ner till Europa och location-scouta på uppdrag inför ev. kommande inspelningar. Vi fick bra kontakt under dessa dagar och man kunde lika väl tro han var en go gôbbe från Göteborg. Då bjöd han mig och min fru till Colorado. Vi bokade biljetterna vid årsskiftet till resan vi nu ska göra. Leva friluftsliv med Ryan, hans fru Jenn och deras hund Anuk under drygt 14 dagar i Colorado och Utah.

iPhone snapshot: Vega // Groupie med Ryan (Colorado, Tapir (Taiwan) och jag i Abisko.

iPhone snapshot: Vega // Ryan plåtar några fina locations i Göteborg med sin Sony a7S II.

Så där fick ni höra storyn bakom vårt kommande äventyr då vi kommer vandra och plåta i Colorado och Utah. Enligt Ryan som planerat våran resa blir det allt från vandring med tält på 4000 meters höjd med snö i Colorado till ökenlandskap med bad i Utah. Vi lever 100 % friluftsliv 👍💫.

Är det några av mina läsare som vill ha kläder/utrustning inom friluftsliv, terränglöpning alt. yoga plåtat i dessa miljöer så maila mig gärna på info@vegafoto.se eller ring +46 (0)704 245632.

Lev dina drömmar.

//Vega