Porträtt - Sebastian Liljeblad

Porträtt - Sebastian Liljeblad

Personalporträtt fotograferar jag regelbundet. Bilden är generellt ljus, öppen och upplevs positiv. Något jag alltför sällan gör är att fotografera egna projekt vi kan även kalla det personal work. Det är ett ypperligt tillfälle att våga pröva ny kamera/ljus-teknik ja t.o.m. redigering. I fredags fotograferade jag Sebastian L en god vän som precis blivit ansluten till LIND Models.

Min ide var att göra en bild med djupare skuggor än jag normalt sett gör och enbart ljussätta med en blixt istället för 3-5 blixtar. Så oavsett om ni är yrkesfotograf eller har annat yrke så underskatta inte personal work. Är övertygad om att det är ovärdeligt för att stimulera din kreativitet och fortsätta utvecklas inom ditt yrke. Här ser ni resultatet.

Foto: Vega
Modell: Sebastian L
Kamera / Optik: Hasselblad H5D-50c, Hasselblad 210mm, Hasselblad 120mm
Ljus: Profoto D1 1000, Profoto Softbox 3x4, Profoto ProGlobe, Profoto mjukljusreflektor

Foto: Vega // Förstora - Klicka på bilden.
Hasselblad 210mm, Profoto Softbox 3x4, Profoto ProGlobe

Foto: Vega // Förstora - Klicka på bilden.
Hasselblad 120mm, Profoto mjukljusreflektor


.