Årets plåtningar på Gotland

En reflektion... Sitter och tittar på bilder i årets reklambroschyrer och magasin som skall skildra och fånga Gotland. Har plåtat så många år på Gotland nu... 

Foto: Vega / Skymning med blå timman.

Foto: Vega / Skymning med blå timman.

Hur plåtar vi denna sommaren? Utöver bildinnehållet la jag mycket energi på den tekniska kvaliteten förra sommaren. Är det något kunden ser eller värdesätter? Ser ett antal bilder med kromatisk abberation, överexponerade delar och vissa bilder känns även iPhone-plåtat. 

Bildinnehåll är alltid viktigare än tekniska kvaliteten. Men är det "någon idé" att vi fortsätter utveckla tekniken och val av utrustning som berör t.ex. högupplöst panorama, spegeluppfällning, fokus stacking, gradienta ND filter, stativ för skakningsoskärpa och Hasselblad/mellanformat med den unika bildkvaliteten? 

Snapshot: Vega / Behind The Scenes

Snapshot: Vega / Behind The Scenes

Det börjar bli dags att plåta sommarens bilder. Vi får se hur bilderna plåtas detta året. Oavsett hur/var vi plåtar så är det alltid lika trevligt att plåta Gotland. Ja framförallt på mitt paradis Fårö ☀️

Soliga hälsningar!

Vega