Utrustning - Hillberg tarp

Hilleberg tarp - Skydd under tuffa väderförhållanden.

Tarpen ligger alltid lättillgänglig i packningen oavsett vi tältar eller bor i stugorna ute på fjället. Framförallt används tarpen som mysig matsal vid lunch eller skydd vid dåligt väder. Man kan även använda tarpen i en nödsituation om en blir sjuk under vandringen och behöver väderskydd under tiden den andra söker hjälp. Vi använder oss av två olika varianter på uppsättning beroende väderförhållandet.

Vi har tre stycken monterade staglinor i tarpen för att slippa ev. trassel. Vid behov ligger övriga fem staglinor i ryggsäcken. Vandringsstavarna använder vi som tarpstång under vandring för att hålla nere vikten. Ikväll testade vi tarpen så allt var helt och inget saknades inför nästa vecka då vi vandrar i Kebnekaise-området. Är det något jag hade velat se annorlunda i denna Hilleberg-tarpen så är det ett extra skydd (mitten i tarpen) med fästanordning på insidan för vandringsstaven.