Effektivisera fotografering utan påverka slutkvalitet

I måndags knäopererade Mattias Ahlden på IFK-Kliniken mig och nu väntar 9 veckor rehabträning. Detta gör att jag är begränsad i min rörlighet. Att uppdragsplåta finns inte på kartan under en vecka till. Däremot kan jag jobba med annat som t.ex. bloggen och administrativt arbete. Det har blivit många timmar på internet denna veckan.

Internet är helt klart ovärderligt där vi delar kunskap och livsstil. Gårdagens premiärsändning från Fotostudion Live med fotograferna Tobias Björkgren och Gordon Andersson är ett bra exempel. Nedan kan ni se gårdagens webbstream i sin helhet. 

Fotostudion Live som förövrigt hade en intervju med mig för en tid sedan. Ni kan lyssna på den här: http://vegafoto.se/blogEtt av flera ämnen Fotostudion Live diskuterade igår var fotoutrustningens vikt. Och det tänkte jag skriva några rader om...

Januari 2012 hade jag ett nyårslöfte inför det nya arbetsåret. Att sluta vara bekväm. Det är något på tok för många fotografer är. Det finns inga genvägar till det perfekta resultatet. Att man gör sitt yttersta för att ha så stora chanser som möjligt till ett lyckat uppdrag. Vikten kommer aldrig påverka mitt beslut i vilken utrustning som följer med på plåtning. 

När vi lastar in fotoutrustning inför plåtning är vikten sekundär. Det har lagts mycket tid/pengar på att utrustningen skall packas i rejäla och optimala väskor/case'ar. Väskorna körs på pirra och vi känner oftast inte av vad saker och ting väger. Däremot så tar utrustningen mycket plats. Vi kikar hela tiden på vilka väskor som packas och hur de kan packas för att ta så lite plats som möjligt. Hur arbetsflödet och allt runt om en plåtning kan utföras mer effektivt. Det är en ständig process och skall skall def inte underskattas. 

Detta läggs det fokus på och inte vad utrustning väger eller hur den ser ut. Vad utrustningen levererar är alltid viktigare än vikt och yta.

Ovan ser ni fotoutrustningen inför matfotograferingen för kunden Martin & ServeraGothia Towers med landslagskockarna Fredrik Andersson och Eddy Zippert Karlsson.

Rundar av denna bloggpost med en sak rörande blixtutrustningen från Profoto.

Profoto D1 Air Compact 1000Ws och skyddsglaset utanför blixtröret. Har köpt till den nya glaskåpan och plastkåpan som skyddar den är på tok för lång. Det gör att Profoto D1 inte får plats stående i Tenba-casen. Så Profoto ta gärna fram en kortare plastkåpa. 

Ovan ser ni glaskåpan som kan köpas som extra tillbehör till Profoto D1.

Vill passa på och tacka er alla som besöker Vegafoto-bloggen. Vore även supertrevligt att vi kan dela vårt intresse för fotografi på övriga sociala medier. Klicka på ikonerna nedan: Instagram, Twitter, Vimeo, LinkedIn och Pinterest.

Ha en trevlig helg!
//Vega