Söndag - Sammanfattar denna arbetsveckan.

Sitter på lokala kaffebaren och det är söndag lunch. Det regnar och det blåser som det bara kan göra i Göteborg. På något sätt vilar det en skön känsla över Linnestaden denna söndag.

Jag blickar tillbaka på denna veckan som onekligen gått fort. Under torsdagen och fredagen hade vi plåtning för en våra ledande biltillverkare i Sverige. Efter torsdagens plåtningen åkte vi och installerade en timelapse-produktion som kommer pågå under en längre tid och sträcker sig en bit in på det nya året 2016.

iPhone snapshot: Vega // BTS från veckans plåtning. 

Under lördagen hade vi plåtning med Kevin Fankl som är en sann atlet. Det var intressant att få veta lite hur hans liv ser ut som 10-kampare i Svenska Landslaget. Att t.ex. träna 4 timmar varje dag... Bara en sådan sak. Denna plåtning är inte sekretessbelagd så kan berätta att det är imagebilder till hans verksamhet. Vi plåtade på Slottsskogsvallen och vid Färjenäs.

Bilderna med Kevin Fankl är plåtade med Canon EOS 5D Mark III och Profoto B1 Air 500 WS (TTL-II) (HSS). Det blev lyckat med Profoto/HSS för att framhäva regnet och samtidigt sänka det befintliga ljuset. Vill passa på att tacka Hans Högberg på Goecker för alltid bra service. Evigt tacksam!

Foto: Vega // Förstora - Klicka på bilderna.

Det har varit utmanande att jobba dessa dagarna då vi haft väldigt hård vind och mycket regn. Har def inte sett det som ett problem utan jobbat med vädret för det skall ge en stark karaktär till bildernas innehåll. Det handlar bara om att planera och optimera sin utrustning efter väder och vind.

Imorgon är det måndag och ny vecka väntar. Kalendern säger att två företag är inbokade för affärsporträtt. Båda plåtningarna är hos kund och trenden fortsätter... Det blir mindre och mindre tid i studion och vanligare med porträttplåtningar med mobil porträttstudio hos kund. Det blir enkelt för kunden och kvaliteten blir inte på något sätt negativt påverkad genom att vi sätter upp studio hos kunden. Så detta är jag helt bekväm med.

På tisdag plåtar vi energidrycker så måndagen ägnas till att rigga. Lite så ser det ut... Ha en härlig vecka och tack för ni kikar in på bloggen.

 

//Vega