Nytt inköp - Skrivbord höj och sänkbart

Ergonomi, må bra på jobbet så arbetar du bättre.

Jag har kommit till en fas i livet där jag blivit mer och mer intresserad om att ta hand om kropp och knopp. Sedan sommaren 2010 tränar jag på Pilates Complete i Göteborg och där träningsåret summeras med bl.a. en hållningsanalys och vi pratar igenom hur året varit och hur framtiden önskas se ut.

Nedan ser ni en triptyk från 2010 - 2012 - 2015

Ni ser framförallt förändring av övre bröstryggen, huvudets placering och knäandet. I alla år har jag tillbringat en stor del av min arbetsvecka i en kontorsstol och som ni alla vet är något kroppen inte är gjord för och hur det påverkar våra kroppar på ett negativt sätt. För min del har det def inte gynnat mina tajta höftböjare, övre bröstrygg, axlarna och huvudets placering. Pilatesträningen har hjälpt mig att få tillbaka en bättre hållning, som minskar felaktig belastning i kroppen och inte bara den "snyggare ytan". 

Sedan många år tillbaka har jag funderat på att investera ett höj/sänkbart skrivbord och igår blev det äntligen verklighet. Efter ha jobbat ett par timmar idag är det en gåta att jag inte unnat min kropp detta tidigare och haft en ergonomisk arbetsplats. Så nu kommer jag variera mellan stående och sittande på pilatesboll. Skrivbordsstolen tas ut från retuschstugan. När kroppen säger ifrån är det väl bara helt naturligt att ta en paus? För tid är något vi alla människor har.

Jag sparade även ner några tänkvärda rader med bilder från IKEA där de ger fina tips om arbetshöjd och bildskärmens placering.

Nedan ser ni en tjusig iPhone-bild hur retuschstugan ser ut med nya skrivbordet IKEA Bekant. Färger och ljus i retuschstugan, läs mer här.