Lifestyle - Samantha

Foto: Vegafoto
Kamera: Canon EOS 5D Mark III
Optik: Canon EF 85mm f/1.2L II USM

Datum: 2015.11.24
Location: Bar Robusta
Förstora - Klicka på bilderna.

Foto: Vega // Förstora - Klicka på bilden.

Ofta när jag plåtar vill jag ge kunden frihet i sitt bildanvändande. Att ge utrymme för alternativa beskärningar där bilden kan användas i olika typer av publiceringar. I bilden ovan jobbade jag med att hitta ett skönt betraktningsavstånd och en väl avvägd vinkel till Samantha. Utmanande och roligt att göra denna bild då speglingarna i fönstret gick hand i hand med komposition och utsnitt. 

Vill visa några tankar och idéer runt min komposition och utsnitt. Nedan ser ni tre alternativ där kunden kan beskära bilden för olika känslor gentemot obeskuren bild.  

Foto: Vega // Förstora - Klicka på bilden.

Lite mer närhet till motivet där Samantha får mycket attention i bilden gentemot café-miljön. Många väljer plåta bilden med detta utsnitt som jag själv tycker är väldigt snyggt. Men titta på bilden ovan och jämför. Inte stor skillnad men känslan är helt olika i mitt tycke.

Foto: Vega // Förstora - Klicka på bilden.

Ett fint avstånd om jag skulle porträttera Samantha där textens innehåll handlar om henne. Har inte lagt ngn tid på att vinjettera de alternativa beskärningarna utan enbart visa utsnittet.

Foto: Vega // Förstora - Klicka på bilden.

En fördel med att plåta horisontella bilder är att ge kunden större frihet i sitt val av vertikal eller horisontell publicering. Här ser ni en vertikal beskärning som gör sig väldigt fint och ett bra alternativ till obeskuren bild i det horisontella formatet.