Fotografera movement

Att plåta aktiv livsstil ligger mig varmt om hjärtat. Kalla det sport, movement, outdoor, friluftsliv, utflykt... Ja helt enkelt saker i vårt liv som genererar fin vind i seglet när vi rör på oss. Det ligger mig varmt om hjärtat. Bilder som förmedlar en känsla av välmående, glädje och ett modernt sätt att ta hand om kropp och knopp. Som vårt samhälle utvecklats blir det viktigare och viktigare att ha något som boostar ens välmående och hälsa. Något vi mår bra utav att göra.

Foto: Vega // Förstora - Klicka på bilden. Trail running med härliga Magnus Ringberg.

Ju mer tid jag avsätter till min egen movement som idag huvudsakligen är vandring, pilates, garuda, yoga och hanging/chins så blir det mer och mer intressant att fotografera aktiv livsstil. Jag som fotograf ser idag linjer, uttryck, det vackra, kraftfullheten och det lekfulla med ett engagemang, inlevelse och framförallt med en äkthet och trovärdighet.

Jag har sedan några år tillbaka haft förmånen att plåta några av våra främsta utövare och tränare i Sverige. Det har båda utbildat och inspirerat mitt egna utövande och inte minst mitt sätt att se movement-bilder med ett nyfiket, öppet och vaket sinne. När människor besitter en stor kunskap och gör det med hjärtat då syns och känns det i bilden. Det är en av de stora anledningarna att jag alltmer väljer att plåta duktiga och framgångsrika utövare och lärare inom movement istället för att först och främst söka en "väldigt snygg modell" på en modellagentur. 

Foto: Vega // Förstora - Klicka på bilden. Löpning med glädjespridaren Elin Kjos, Nike Women.

Plåtar vi yoga. Då plåtar vi en yoga-utövare som ger en känsla av trovärdighet som inbitna yogisar talar gott om i Sverige. Kundens varumärke stärks av det. Det blir en redaktionell känsla i plåtningen. Inte bara en snygg bild.

Foto: Vega // Förstora - Klicka på bilden. Yoga med fantastiska Monika Björn.

Det var lite av mina tankar rörande mitt sätt att plåta movement idag. Hoppas ni känner "det" i mina bilder och tar kontakt med Vegafoto nästa gång ni har planerar denna typ av plåtning. Vill ni att jag kommer och visar min portfolio på ca 10-15 bilder över en kaffe så gör jag det mer än gärna.

Rundar av denna läsning med några fina rader som fantastiska Magnus Ringberg skrev om vårt samarbete från våra sup-yoga och trail running-plåtningar. Det gör mig både glad och stolt. För visst är det något vi alla mår bra av.

"Att fotografera rörelse och dynamik i en bild är en stor utmaning. Michael är unik på sitt sätt att fånga ett ögonblick. Med extrem känsla för detaljer och kroppens linjering blir bilden otroligt kraftfull.”

Magnus Ringberg,
sjukgymnast och tränare

Tack för ni tog er tid och läste hela vägen hit. Hör gärna av er så tar vi det till nästa nivå.

//Vega