Pauser från digitalt och fokus.

Digital fri-zon.

Jag har ett arbete och en livsstil där det digitala tar upp en stor del av min dag och alltid haft stort intresse för digital teknologi. Idag har vi saker runt oss som mobiltelefon, iPad, dator, TV m.m. Att ta ett steg åt sidan och titta/fundera på hur din dag ser ut är extremt viktigt för att utvecklas. Vad har du för stund under dagen och tar ett break från det digitala? 

39F58891-E147-480C-B60C-B0B6929DABC3.JPG

För något år sedan började jag blogga under mitt dagliga besök på lokala kaffebaren. Jag började även att göra att-göra-listor på kaffebaren. Helt enkelt så var mitt besök på kaffebaren en kreativ stund. Det var något som kändes helt rätt under 2016. Hur skall jag göra i år?

Jag delar med mig av en upplevelse då jag satt på kaffebaren efter jobbet i fredags. Har en period nu när jag inte vill använda mobil eller iPad på kaffebaren. Jag vill prata hellre prata med gäster eller t.ex. baristan. Jag vill sitta och titta på människor som promenerar förbi på Vegagatan. Jag vill helt enkelt vara närvarande i nuet och inte kika i en upplyst skärm. Bredvid mig satt tre tjejer som var på glatt humör. De delade en flaska bubbel. En tjej tog upp sin mobil och sa "Jag känner att detta ögonblick är viktigt" och vill ta en bild på dom tillsammans och posta på Insta. Jag själv har varit i den situationen sååå många gånger. Nu satt jag med min cortado och mobilen var hemma. Att inte hela tiden kunna bli nådd. Att inte hela tiden visa vad/hur man gör i din vardag. Att synas. Finns det något som känns extra kul och intressant i livet just nu så är det att vara mer närvarande, lyssna, inspireras och kunna hålla fokus.

Stay focused

Att hålla fokus är extremt svårt för de flesta människor. Ni skall få ett fint tips på vad jag gör för att inte bli lika störd och distraherad under dagen. Allt för att kunna ha fokus på nuet och det jag bestämt mig för att göra. Notiser. Din e-post och dina sociala medier skickar notiser. När det var som värst för mig så plingade eller blinkade min dator, mobil och iPad konstant. Så mitt tips är så effektivt och enkelt. Jag är beroende att kolla e-post så nu slog jag två flugor i en smäll. Jag har numera stängt av notiser och i min kalender ligger det schemalagt när mail skall kollas. Klockan 10.00, 14.00 och 18.00. Se nedan.

IMG_1672.PNG

Visst räcker det att kolla sin e-post 3 ggr/dag? För mig känns det lagom iallafall. Alla är vi olika men jag har valt att ha en ny relation till den digitala världen och i denna bloggposten skrev jag ett par rader om det.  

Nu är det dags att göra en kontaktkarta till Plentymore från dagens porträttfotografering på Elof Hansson. Ha en trevlig kväll!

//Vega