Nytt inköp - SIGMA 35mm F1.4 DG HSM | A

Nytt inköp - SIGMA 35mm F1.4 DG HSM | A

Det trodde jag väl kanske inte... Att jag en vacker dag skulle köpa en SIGMA optik. Nu kan jag säga välkommen till Vegafoto. Det blev en SIGMA 35mm F1.4 DG HSM från Goecker.

image.jpg

Tänkte skriva ett par rader om mina tankar rörande denna nya SIGMA optik.

Till min Canon har jag idag: 
Canon TS-E 24mm f/3.5L II
Canon EF 24-70mm f/2.8L USM
Canon EF 85mm f/1.2L II USM
Canon EF 135mm f/2L USM

Har sedan en längre tid saknaden en ljusstark och riktigt skarp 35 mm optik. Efter några objektiv-test bestämde jag mig för SIGMA 35mm F1.4 DG HSM. Det finns ingen anledning för mig att göra en "Google/copy and paste vad jag är duktig recension" på all info rörande denna optik. Men spontant känner jag att optiken har en imponerande skärpa och förvånansvärt lite kromatisk aberration på f/1,4 om man jämför med t.ex. Canon EF 85mm f/1.2L II USM på f/1,4 som förövrigt är en faviss-optik.

Jag prövade plåta några testbilder inne i vårt vardagsrum. Endast en liten 40 watt lampa var tänd bredvid min fru. Alltså väldigt lite ljus. Prövade denna optik på f/1,4 och den satte skärpan med AF utan problem på samtliga fokuspunkter. Det känns väldigt bra och veta att denna kombination funkar bra mellan Canon EOS 5D Mark III och SIGMA 35mm F1.4 DG HSM.

Vill tillägga att optiken inte är vädertätad och saknar bildstabilisator.

Alla ni som har t.ex. Canon EF 85mm f/1.2L II USM vet hur mkt magenta det ligger i den kromatiska aberrationen på f/1,4 detta är nästan obefintligt på SIGMA 35mm F1.4 DG HSM. Imponerande lite vinjettering på f/1,4 så det låga priset på SIGMA 35mm F1.4 DG HSM gör att det inte alltid stämmer med linen: "Du får vad du betalar för". 

När vi är ute och reser som t.ex. till New York använder vi oftast en optik under dagen. Vid de tillfällena kommer denna SIGMA-optik vara ovärdelig till våran lifestylefotografering.

Har ni möjlighet att pröva SIGMA 35mm F1.4 DG HSM så rekommenderar jag den varmt.
Det är denna optik värd.

Vill passa på att välkomna er till de övriga sociala medier som jag är aktiv på. Den senaste tiden har det framförallt varit Instagram och Pinterest. Men givetvis även Twitter. Välkomna!


//Vegafoto