Profoto Giant 5” - Fel köp till min fotografering?

Profoto RFi Softbox Octa 5” - Fel köp till min fotografering?

Alla köper vi fotoutrustning som kanske inte kommer till den användning eller fungerar på det sätt man önskat. Jag har genom åren enbart köpt Profotos ljusformare och alltid varit nöjd med deras produkter. Senast jag köpte en ny ljusformare blev det Profoto RFi Softbox Octa 5”.

Efter en tids användande känner jag att det inte alls blev som jag tänkt med senaste inköpet. Mina produktioner är numera till 100% hos kund eller på location och studiojobben är så gott som obefintliga. Just Profoto RFi Softbox Octa 5” har en fantastisk ljusbild men allt annat är enligt mitt tycke alldeles för omständigt och extremt jobbigt att rigga. Allt i byggkvaliteten är robust och rejält som vanligt med Profoto men:

Stängerna/pinnarna åker alltid ur när man ska ta upp det ur väskan och det tar evigheter att få alla på plats.

Att montera stängerna/pinnarna på monteringsringen och spänna upp Profoto RFi Softbox Octa 5” kan få vilken fotograf som helst att slita och svettas innan allt på plats. Så för fotografer som har denna ständigt uppriggad och klar i studio är det en magisk produkt men för oss som jobbar utanför studion blir det bara extremt omständigt och jobbig hantering. Detta tycker jag Profoto ska titta på då det helt enkelt inte är användarvänligt.


Månadens spellista med senaste housemusiken jag gillar på Spotify.