Retuschjobb arkitektur - Visar tre olika delar i retuschen.

Retuschjobb arkitektur - Visar tre olika delar i retuschen.

Att man måste ta bort skräp m.m. i en bild är ju något som vi alla fotografer regelbundet gör. Viss redigering är mindre tidskrävande och ibland kräver bilden lite mer tid och framförallt kompetens.

Visar tre olika delar i retuschen som denna bilden krävde då byggnaden inte är helt färdigbyggd.

Förstora - Klicka på samtliga bilder nedan.

Det stod en hög ställning på ena sidan väggen. Vi fotograferade en bild därefter flyttade vi ställningen till andra sidan. I retuschen maskade jag bort ställningen och färdigställd bild är utan ställningen.

Nedan ser ni att ställningen inte är med i färdigställd bild:

Vid höger sida i bild var det vatten på golvet som jag maskade bort i retuschen. Det kan tyckas vara enkelt men det kräver sin tid och kunskap att perspektivet stämmer i det nya golvet som läggs in där vattnet var. Enbart detta steget tog ca 30 min att retuschera.
Se före/efter nedan:

Himlen i takfönstrena fick en exponering och interiört en exponering. Himlen maskades ut och jag la till lite karaktär med slöjmoln från annan bild för att ge himlen lite liv då den var helt blå.
Se de två olika exponeringarna nedan:

Nedan ser ni färdigställd bild där himlen är inmaskad.

Så vissa bilder kräver planering under fotograferingen. Att man får med sig alla råvaror hem från affären så man kan tillaga maträtten så den smakar bra. Nedan ser ni retuscherad bild.

Allt för bilden.

Vegafoto - Arkitekturfotograf i Göteborg.