Våga betrakta bilder konstruktivt.

Våga betrakta bilder konstruktivt.

Idag dök det upp en bild på Instagram. Det var en bild som jag betraktade konstruktivt. Är det konstruktivt först när man säger hur man hade velat ha bilden? Betrakta bilder konstruktivt är bra övning för ditt bildseende oavsett din kunskapsnivå. Ja t.o.m. ni grymma fotografer som har hög kunskapsnivå. Att våga se och känna vissa bilder på ett konstruktivt sätt. Det finns inga rätt eller fel i konst men det finns tycke och smak.

Det jag reagerade över i denna bilden var det starka solljuset som belös snett bakom ett bröllopspar och blixtljuset rakt på. I bilden kan man se en hård mörk skugga bakom bröllopsparet som avslöjar att ljuset kommer från två håll. 

Själv föredrar jag att sätta ett mjukt lätt fill-ljus som upplättning alternativt dra på mycket effekt som ligger över kantljuset från solen. Upplever det generellt mer harmoniskt när ljuset har e n tydlig riktning.

Det användes även en relativt liten ljuskälla där blixtens färgtemp hade behövt ett CTO-filter för att harmoniera med solljusets färgtemperatur på kvällen.

Oavsett vad man tycker eller känner om en viss bild så ta er tid ibland och analysera en bild ibland och inte bara lajka. Att kritisera hjälper ingen. Men att ge konstruktiv kritik eller konstruktiv beröm det utvecklar förhoppningsvis båda parter.