New York - Dags för ny resa

Minns tillbaka... 1992. Min gode vän och högstadieklass-kompis Stefan Säfsten hade flyttat till NYC för att studera på Pace University. Jag arbetade som dj i Göteborg och musik var bränslet i livet. Under den tiden köpte jag mycket musik från NYC house-etiketterna som t.ex. Eight Ball Records, Nervous Records, Strictly Rhythm m.m. Och dj's som Louie Vega och Frankie Knuckles spelade ju i NYC.... Klart jag ville testa och besöka NYC för första gången. 

Minns första intrycket. Skyskraporna, pulsen, gatumusiken, street food m.m. Ja listan kan göras lång som en toarulle. Sedan dess har jag återvänt till NYC så många gånger och jag gillar staden bara mer och mer för varje besök. Så mycket att Helena och jag gifte oss där förra året efter 27 års förhållande.  

Jag föredrar att vara i NYC på våren eller hösten. Nu de senaste åren har vi varit där i början på maj. Vårvärmen har kommit och körsbärsträden har blommat. Idag har jag bokat ny resa till NYC. Vi åker den 30 april. Och som vanligt är en stor anledning till våra resor fotografering. Ser verkligen fram emot att boarda kärran mot Frankfurt för vidare färd mot NYC. 

New York är staden i mitt hjärta. 

//Vegafoto

iPhone video: Vegafoto, NYC  2013