Häng med en dag på jobbet

Tänkte det vore intressant och kul att ni fick hänga med på våran arbetsdag idag. Morgonen inleddes med frukost, mailhantering och en stund med Pinterest.

image.jpg
image.jpg

Vid 10-tiden var det dags att packa all fotoutrustning inför dagens affärsporträtt-fotografering. 

image.jpg

Bilen packad och klar. Dags för mig och assistent att köra till dagens kund. 

image.jpg

Alltid lika glädjande med kunder som har hiss. Pirran vet vi alla att den är ovärdelig. 

image.jpg

Riggat dagens setup och ljuset är satt inför dagens porträtt. En återkommande kund idag och vi har använt denna ljussättningen vid ett flertal tillfällen innan. 

Ett bra tips. Vi ber alltid få återkomma till kunden när allt är riggat och klart. Då slipper kund spendera tid på väntan och kan jobba under tiden vi sätter ljuset klart i lugn och ro. Båda parter gynnas av detta. Vi lägger alltid ordentligt med tid att sätta ljuset innan kund kommer. Då behöver vi väldigt kort tid till att korrigera ljuset när kund är hos oss. 

Efter fotografering backar vi alltid upp bilderna på location från MacBook Pro till extern Lacie Rugged hårddisk. Lämnar aldrig kund innan backup gjorts. När vi är tillbaka på kontoret backas bilderna upp på 2 externa hårddiskar. De bilderna som skall retuschas ligger på datorns interna hårddisk. Efter bildleverans tas både RAW och PSD-fil bort från datorn.

Lunch. Efter dagens fotografering blev det lunch på Linne Sushi. Därefter gick jag till Bar Circi och fortsatte jobba med min Keynote presentation till Norrlandsdagarna. Fick igår besked om att det ev. kan bli en ytterligare intressant sak att arbeta med under dessa dagarna i Skellefteå. Skriver mer om det om/när det blir spikat.

image.jpg
image.jpg

Foto: Vegafoto // Circi

Nu har klockan passerat 16.00 och det är dags att runda av arbetsdagen och träna barre på Pilates Complete. Det blir en skön känsla att komma hem och äta middag kväll och ladda batterierna inför imorgon. 

Vill passa på och tacka er alla som besöker Vegafoto bloggen. Och ni är varmt välkomna till att följa Vegafoto på övriga sociala medier där det delas inspiration, kunskap och glädje. 

Måste dela ett par favissar från Moodymanns nya platta. Detroit är en tokhet stad igen och inte bara genom Moodymann. 

//Vega