Hasselblad Phocus Mobile iPad Mini

Hasselblad Phocus Mobile iPad Mini

När jag plåtade med Hasselblad H4D saknades Wi-Fi och flertalet av plåtningarna utfördes med FireWire 800-kabel till MacBook PRO och inget minneskort. Nu har Hasselblad H5D Wi-Fi och det förändrar arbetsflödet och utrustningen.

Bilderna plåtas till minneskort och iPad Mini blir extern bildskärm. Bildfilerna lagras inte på iPad utan används för att frame'a och kompa. Med iPad-appen Phocus Mobile styrs kamerans funktioner som t.ex. live view och inställningar som t.ex. ISO, bländare, slutartid m.m. Bara en sådan sak att använda Live view och sätta skärpan är ovärderlig. 

Hela kamera-kittet känns utvecklat och till det bättre. Det blir garanterat mer lättarbetat när iPad sitter fastmonterad på Gitzo-stativet. Ni kan se utrustningen på bilden nedan.

IMG_9704.JPG

Kombinationen iPad/Hasselblad har vi använt under ett par plåtningar i år. Det är inget nytt för mig men iPad monterad på stativet och fungera som bildskärm. Det är nytt och framförallt det jag vill lyfta fram i denna bloggposten. Ser fram emot att plåta med denna setup i helgen då vi är på Fårö. Nedan är länkarna till de olika tillbehören.

Vill passa på att önska er en riktigt God Jul!

//Vega

Tether Tools Studio Proper - The Walle iPad Case Mini
Wallee Connect Lite
Manfrotto Superclamp
Manfrotto skivtapp 118