Fototips - Inspiration/kunskap, Lynda.com

Fototips - inspiration/kunskap, Lynda.com

Ibland känner jag att mina kunskaper behöver uppdateras och är beredd att avsätta tid för att ”sätta sig i skolbänken”. Det är väldigt lätt att dagarna, veckorna och månaderna går och man ”jobbar i sin loop” och inte prioriterar utbildning/träning.

Som alla förstår måste givetvis även yrkesfotografer tränas. En jämförelse… Lionel Messi måste också tränas för att göra bättre matcher. Ja ni förstår vad jag menar. Man målar ofta sina tavlor med likadant ljus, färger och teknik. Och för att kunna utvecklas som fotograf och bildbehandlare är det bra om man avsätter tid till att utvidga sina kunskaper. Detta om detta…

För något år sedan skulle jag lära mig Adobe Lightroom och jag fick mig en tankeställare. Skall jag använda en ny programvara är det väl lika bra att jag lär mig hela programmet från grunderna. De flesta parametrar känner jag def igen men det är mer tänket och hela arbetsflödet som intresserar mig. Hur man kan effektivisera sitt arbete och ha så stora chanser som möjligt till lyckade bilder.

När bilden fotograferas och hamnar på minneskortet har du dina råvaror. Nu skall maträtten tillagas.

20121031-vegafoto-lynda_com.jpg

Lynda.com är ett riktigt bra bevis på att internet är en ovärdelig kunskapsbank oavsett din kunskapsnivå. Ni som inte känner till Lynda.com kan jag varmt rekommendera ett besök. Oavsett om ni vill bättra på era kunskaper rörande Photoshop, Lightroom, Aperture, Dreamweaver m.m. så finns det riktigt bra tutorials på Lynda.com.

Våga gå på nya stigar och utveckla dig som människa. Hela livet.

//Vega