Fotografering med drönare i Göteborg

Fotografering med drönare i Göteborg. 

Det är nu gått en vecka sedan ny drönare investerades. Har ägnat ett par timmar till att bekanta mig med drönaren och plåtat test-bilder/filmklipp. Ägnar denna posten till stillbild med drönaren.

Det som känns mest intressant med drönaren och stillbild är att jag nu kan planera bildidéer med kund på ett helt nytt sätt. Tänker framförallt på kamerans placering. Förklarar mig lite djupare i två testbilder från helgen. 

Bilden med container är plåtad ute i Göteborgs hamn och det var extremt svårt att hitta en bra position att placera kamerastativ. Ja att rent av kunna stå och fotografera p.g.a. närheten till havet. Här körde jag ut drönaren och hovrade på en position 4-5 meter upp i luften med vatten under. I denna typ av situation är drönaren ovärdelig. 

Mitt andra exempel.

Arkitekturbilden är plåtad vid Lindholmen och denna location har tidigare plåtats med Hasselblad och stativ på marken. Bildidéen var nu lite förgrund och att betraktaren får en helt ny kameravinkel till motivet. En plats man besökt eller sett många gånger får ett helt nytt ”värde” om den fotograferas på ett sätt som du normalt sett inte ser den. T.ex. att ditt egna hus plåtas uppe från luften. Det är den parametern som känns väldigt inspirerande och spännande när jag väljer en bild fotograferad med drönaren gentemot kamera och stativ nere på marken.

IMG_6742.PNG

- Har ni en bild i er marknadsföring som visar hur företagets byggnad ser ut?

- Ni vill visa i vilken typ av miljö företaget ligger.

- Ni har grävmaskiner ute på arbetsplats?

- Ni har ett fastighetsbolag som bygger nytt bostadsområde och vill visa en bild på området från luften.

Ja exemplen kan fortsätta.... Hör av er på mail info@vegafoto.se så diskuterar vi drönarfoto-bildidéer till er verksamhet.