Längdskidåkning - Udens Sport och Skidome

Längdskidåkning - Udens Sport och Skidome

Jag och min fru har sedan många år tillbaka haft ett stort intresse för friluftsliv. Nu har vintern kommit till Göteborg och det var många år sedan vi haft så mycket snö och det känns så härligt på många sätt. Vi har sedan några år tillbaka pratat om att börja åka längdskidor men det har aldrig blivit av. Nu har vi äntligen tagit tag i det och köpt oss egen utrustning för längdskidåkning.

Udens Sport

Något som ligger mig varmt om hjärtat är att handla och stödja lokala verksamheter. Jag handlade på Udens Sport när jag gick i mellanstadiet/högstadiet och det är fantastiskt att Udens Sport fortfarande finns kvar i Göteborg med tanke på hur många butiker som öppnat och stängt genom åren.

Vi hade ingen kunskap och utrustning för längdskidåkning utan kollade på internet och läste på lite inför vårt köp på Udens Sport. Personen som hjälpte oss förklarade vad man ska tänka på och vi pratade ihop oss om vilken utrustning som passade oss utifrån budget och om vi vill ha en utrustning att kunna utvecklas med. Tycker det var intressant och höra att en skida som är lite mer påkostad inte är svårare att åka på men du kan utvecklas med skidan över tid och få ut mer av skidåkningen på sikt. Vi köpte även stavar och pjäxor där jag kompletterade med en sula som är formad efter min fot då jag har ett högt fotvalv och bred vrist.

Skidome

Nu när vi har våran utrustning och bor Göteborg där det oftast är milda vintrar så bestämde vi oss för att gå en skidkurs i klassisk teknik på Skidome som ligger vid Kviberg.

Vi har nu haft två utav tre kurs-tillfällen och åkt en gång själva. Nu blir det ett kurstillfälle nästa torsdag och vi ska åka en gång till själva innan dess. Nu har det kommit så mycket snö i närområdet så hoppas vi kan åka vid t.ex. Öjersjö Golfbana då vi hört det ska finnas spår för längdskidåkning där. Känns bra att ha några timmar skidåkning i kroppen då vi är nybörjare och ska åka till Funäsfjällen i januari och åka längdskidor.

Vill varmt rekommendera att pröva längdskidåkning och ser verkligen fram emot att komma ut på fjället! //Vega