En fotografs publicering och innehåll.

Sitter nu och softar med en kvällskaffe på Bar Circi och mobilbloggar ett par rader rörande fotografens publiceringar och dess innehåll.

Läste någonstans att fotografens hemsida skall ha ett innehåll som genererar uppdragen de vill ha. Tänk inte "visa starkaste bilderna". Jag tillhör kategorin fotografer som hellre lägger tid och energi på bloggen istället för att uppdatera hemsidan ett par gånger i månaden. Men helt klart är hemsidan viktig då den visar fotografens arbete.

En sak jag har tänkt på... En fotografkollega sa till mig "om jag skulle visa mina jobb jag gör varje vecka... Då hade inte portfolion haft det värde jag vill ha utåt. På något sätt förstår jag resonemanget att våra "bruksjobb" kanske inte alltid är material till portfolion. Men samtidigt varför måla upp en annan värld än den vi lever i. Det är ungefär som att Barcelona inte visar alla sina matcher utan bara vissa p.g.a. en anledning. Vet kanske inte om det är en bra jämförelse men spontant känns det så.

Oavsett... Så som vårt samhälle utvecklats behöver vi fotografer synas på online-medier. Och jag är övertygad om kontinuitet är ofta viktigare än ett "topnotchsuperduperinnehåll". Det kommer peakar i dina publiceringar men det är ju omöjligt att hålla varje vecka. Det känner iallafall jag bland mina prenumerationer i mitt RSS-flöde.

Dela din kunskap med hjärtat och ha kontinuitet. 

//Vega