Mat & dryck - Ingefärsshot, recept.

Ingefärsshot – recept

Nytt år på Vega-bloggen. Ny kategori: Mat & dryck. Receptet är hämtat från Mitt kök.

Under dessa veckorna är det extremt många med förkylningar, inklusive jag själv. Vi har ingefära i tea och även i apelsinjuice som vi kör i råsaftcentrifug. Idag gjorde vi en ny variant med ingefära: Ingefärsshot. Ni kan läsa receptet nedan.

vegafoto-snapshot-ingefärashot

Snapshot: Vega // Sony a7S II - Sony Distagon T* FE 35 mm F1.4 ZA

Recept med ingefära och citron.

En shot (4-6 cl) om dagen mot din förkylning. 
Ingredienser:

- 1 liter
- 200 g färsk ingefära
- 1 l vatten
- ½ dl honung
- 2 st citroner

Så här gör du:
- Riv ingefäran grovt med skalet på och lägg den i vattnet. Värm upp (men aldrig över 60 grader) i 20 minuter. Koka ej då detta gör att delar av allt det nyttiga försvinner. 
- Sila av ingefäran och blanda i honungen medan det fortfarande är ljummet (40 grader).
- Låt svalna och pressa sedan i citronerna. Sila och häll i en flaska.
- Förvara i kylskåpet och utan problem kan den stå i en månad.

Källa: Mitt kök