Nytt inköp - Profoto B1

Sedan en längre tid tillbaka har jag använt Profoto D1 Air 1000Ws både i studion och på location. När vi plåtar ute har ström hämtats från Profoto BatPac och den lösningen har fungerat 100%. Batteriet väger givetvis en hel del men har använts som tyngd för stativet och vikt har aldrig varit en viktig parameter i mitt val av utrusning. Profoto BatPac har även givit ström till MacBook Pro när jag plåtar med Hasselblad. Till Canon använder jag alltid CamRanger och iPad mini. Så Profoto D1 med BatPac har känts som en perfekt lösning i våra produktioner. Men...

image.jpg

Så släpptes Profoto B1 och det motiverade inte till inköp. Till HSS och TTL-funktionen kom. Sedan den dagen har vi vid ett flertal tillfällen plåtat med Profoto B1. Just för att komma åt HSS och Air TTL med Canon. Hasselblad funkar på 1/800 sekund men har sin prestanda med dåligt ISO och ingen seriebildstagning likt Canon. Och just den kombinationen med TTL/HSS och seriebildstagning är helt ovärdelig.

Vill passa på och tacka Goecker för leverans av Profoto B1, B1 batteri och Air Remote TTL-C.

//Vega