Att inte veta allt och dela kunskap.

Att våga visa att man inte vet allt. Om du inte förstår vad personen pratar om, säg det då. Då förenklar eller förtydligar garanterat personen sitt samtalsämne.

Detta är något jag tänker på ofta. Att våga visa när jag inte förstår ett ord eller när innehållet i en diskussion är svår att förstå. Att måla upp en bild av dig själv där du tror att du upplevs mer proffesionell när du ”vet allt”. Jag är övertygad om att det finns människor som uppskattar när de kan dela sin kunskap.

Kanske lite off-topic men en vidareutveckling... Jag får regelbundet frågor av fotografkollegor rörande prissättning, kamera/ljus-teknik m.m. och det har väl förmodligen påverkat mig själv att inte dra mig för att fråga kollegor om råd/tips rörande t.ex. utrustning. Detta hände senast när jag fick tips av Markus Skogström rörande optik till Zhiyun Crane med Sony A7sII.

Att ge och få något fint hjälper oss alla.

IMG_2672.PNG