Ovisshet genererar frihet.

Ovisshet genererar frihet.

När jag var ute med Kayla imorse på promenad så kom den där känslan om ovisshet i mitt företagande. Ovisshet kan för många ha en negativ klang och visst kan det vara en mindre positiv känsla. Men. Vad är det som lockar fram den där känslan av ovisshet. Är det att man inte har kontroll eller är det obalans i företagandet.

Jag har i större delen av mitt yrkesliv varit ensam småföretagare. Ett liv som jag själv valt. Den största anledningen att jag driver eget är att jag vill ha frihet i mitt privatliv och yrkesliv. Det finns självklart saker som hade sett annorlunda ut om jag var anställd som t.ex. trygghet, rutiner, arbetskollegor, fast månadslön m.m. m.m.

Oavsett när jag arbetade som frisör, DJ eller nu fotograf så vill jag ha en total frihet och ett par ggr/år känner jag en ovisshet. Att inte alltid veta hur nästa dag eller vecka eller månad kommer se ut. Vad kan man göra för att ovissheten inte ger en negativ känsla. Vi kan ta financial stress som ett ex. Att ha kostnader som du själv kan välja ta bort och inte binda upp dig på t.ex. höga hyreskostnader och leasingavtal på kamera/ljus-teknik. Allt jag jobbar med idag är betalt. Ett val jag gjort som passar mitt företagande.

Denna veckan har jag fotografering onsdag, torsdag och fredag. Nästa vecka skulle vi åkt till Stockholm under 3 dagar på en fotografering. Igår fick jag ett samtal att fotograferingen ska skjutas fram p.g.a. corona. Det är som det är. Helt plötsligt ändras kalendern och det blir nya möjligheter att fylla den med nytt innehåll. Den känslan är något jag vant mig att leva med. För ovisshet behöver inte vara negativt. Det är så mycket värt att jag själv har en frihet att fylla livet med det innehåll jag vill. Inte för att jag måste. För att jag vill.

Ha en fortsatt fin dag och kul att ni läser bloggen. Nu dags för lunch!

//Vega

Foto: Vega // Förstora - Klicka på bilden.
Mollösund - Fotograferad med drönare förra helgen.