Anton Corbijn + GöteborgsOperans Danskompani - Stillness thru movement.

Anton Corbijn + GöteborgsOperans Danskompani - Fotoutställning på GöteborgsOperan

Idag träffade jag två fotografkollegor och fikade på Gerd som har gott kaffe från lokala Gringo Nordic Coffee Roasters. Rekommenderar varmt ett besök om/när ni är i Linne. Efter fikat tog vi oss bort till GöteborgsOperan för att titta på fotoutställningen.

Fotoutställningen "Stillness thru movement" är ett möte mellan den ikoniske fotografen Anton Corbijn och GöteborgsOperans Danskompani med 38 dansare från 22 länder, gästspelar över hela världen och hyllas som ett av vår tids allra främsta.

Våren 2023 hängde Anton Corbijn med dansarna på turné till London och dokumenterade dem under några dagar på prestigescenen Sadler’s Wells där de framförde Skid av Damien Jalet och SAABA av Sharon Eyal.

De 21 bilderna i fotoutställningen Stillness thru movement visar den ikoniske rockfotografens perspektiv på dansarna, kompaniet och konstformen. Fotoutställningen pågår 3/11 - 12/12 och när GöteborgsOperan är öppet. Fri entré.
Projektet har möjliggjorts genom stöd från Göteborg & Co.

Gillar att utställningen inte är inglasad som oftast ger reflektioner från lokalen. En sak som kändes genomgående i flertalet av bilderna är hur Anton Corbijn arbetar med slutartider för att ge rörelseoskärpa i bilderna. Gillade framförallt bilderna med dans som han valt printa i större format än övriga bilder.

Rekommenderar att ni svänger förbi GöteborgsOperan och tittar på fotoutställningen.

//Vega