Adobe Lightroom - iPad app

När jag köpte Canon EOS 5D Mark III så finns nu möjlighet att använda wifi-minneskort. Det känns ännu mer intressant nu när Adobe Lightroom släppt en iPad app. Kräver ett Creative Cloud abonnemang.

Tänker mig scenariot: Om ett par veckor åker vi till NYC. Snapshots plåtas med Canon EOS 5D Mark III och Fuji X-T1 och när vi kommer tillbaka till hotellet kan jag föra över bilderna till iPad. Snabb-tweak i Lightroom och ladda upp bilder till sociala medier, mail eller meddelande.

Skissar lite till.... När vi gjort en plåtning. Bilderna kan synkas med datorns Lightroom bibliotek och du kan göra dina bildval på iPad över en kaffe på ett cafe. Ja ni förstår det finns inga begränsningar till hur detta kommer utvecklas.

Lightroom 5 för OS x eller Windows skapar smarta förhandsvisningar av bilder som markeras för synkronisering och laddar upp dem till Creative Cloud. Lightroom Mobile laddar i sin tur ned lågupplösta förhandsvisningar som visas i rutnätsvyn och när en bild öppnas laddas den smarta förhandsvisningsfilen med högre upplösning ned. Ändringar som görs i surfplattan syns i datorn nästan direkt.

Detta är säkerligen inget nytt för många utav er att skicka bilder från kameran. Men med min nyinköpta kamera och Lightroom tycker jag detta är en intressant utveckling. Och helt klart något jag skall pröva.