Pilates - Kvalitativ träning för män.

Till alla er män.

Förmodligen har flertalet av er inte prövat träna pilates. I sommar blir det mitt femte år. Kan utan minsta veckan säga att det är den mest kvalitativa träningen jag gjort genom åren. Och att ta hand om sin kropp blir viktigare ju äldre du blir. Oavsett om du kör rehab eller dina klasser/vecka så kommer du bli positivt överraskad om hur det kommer förändra din kropp.

Kika på detta videoklippet som jag precis snubblade på. Ingen glamour, girly... Enbart kvalitativ träning för sinne, kropp och själ.

Många män har stor muskelmassa och är ofta tajta/stela i sin kropp. Många män har otroligt liten muskelmassa och tajta/stela. Oavsett. En stor bov är allt stillasittande där höftböjarna, övre bröstrygg, nacke och axlar får en felaktig belastning. Allt vi tränar i pilates funkar som en motvikt till det.

Värt att tänka på... Pilates blir jobbigare och jobbigare ju fler år du ägnar till träningen. Du tränar med en sådan kroppsmedvetenhet under klassen så det finns inte en chans att tänka på vardagen. Det är något som passar oss flesta i dagens samhälle.

Våga testa. En ny värld kommer öppnas upp och du kommer se fantastiska resultat. Det är inga superlativ i min text. Bara ren fakta.

Pilates är grejen.