Workshop matfoto Skellefteå.

Jag var upp i Skellefteå och hade en föreläsning på Norrlandsdagarna. I samband med det anordnades matfoto-workshop. Jag hade workshop med huvudsaklig inrikting på ljussättning och teknik under 8 timmar med 8 st. fotografer och kocken Pär Johansson, TasteLab.

Dagen innehöll:

- Befintligt ljus & blixtljus
- Belysningsfilter
- Diffusion
- Reflekterat ljus
- Blockera ljus
- Komposition, Bildvinkel, Utsnitt
- Kamera, Kulled, Objektiv
- Rekvisita
- Arbetsredskap
- Planering
- m.m. m.m.

Gillar verkligen att dela med mig av kunskap och kunna inspirera andra fotografer. Blir så glad när jag läser Maria Fäldts blogg om våran matfoto-workshop:

"I måndags, direkt efter Norrlandsdagarna i Skellefteå, gick jag en matfotograferingsworkshop med Michael "Vegafoto" Jönsson från Göteborg. Han bjöd på en hel del fina tips, främst inom ljussättning, som passar inte bara för mat utan även för andra typer av motiv. Riktigt roligt och inspirerande. Faktiskt så pass att jag drog med mig lite grönfoder till jobbet och tog några studiobilder i slutet av dagen. Här bland annat på en vitlök som sett sina bästa dagar men som ändå gjorde sig rätt bra på bild. Kolla gärna in Michaels bilder här: http://www.vegafoto.se"

Vill passa på att tacka Elin Lannsjö, Goecker och Sundqvist.
Under våren kommer denna workshop till Göteborg och ett par städer till. Ha gärna koll på bloggen för datum och plats.

Stort Tack till Maria FäldtJohanna Norin och Ingrid Sjöberg för era snapshots från dagen.

Vill ni se mer Behind The Scenes? Varmt välkomna och följ Vegafoto på Instagram: fotografvega

//Vega