Bildkänsla förstärks med ledord

Jul innebär ofta en tillbakalutad och mysig stämning. Gör ni bilder utifrån en viss känsla ibland? Tänkte skriva ett par rader om detta...

Att få fram en önskad känsla i en bild använder jag mig gärna av ledord. Ledord är också en av de viktigaste parametrarna när vi gör moodboards inför uppdragsfotografering. Postar ett bildexempel. När vi var på Väderöarna och åt en tidig frukost ville jag göra en bild som ett fint minne från denna morgon. Jag kände att det viktiga ledordet var mysigt.

image.jpg

För att förtydliga känslan använde jag ledord som t.ex. drömskt och värme. När ni skapar bildidéer så testa att ha ledord. Är övertygad om att chanserna ökar till en lyckad bild. Känslan paketeras med ledord på ett smakfullt sätt.

Vill passa på och önska er alla en riktigt God Jul!

//Vegafoto