Fotograf - Vad visar din portfolio?

Fotograf - Vad visar din portfolio?

För något år sedan tänkte jag: Att man visar det man vill jobba med och inte visar det man gjort. Kanske låter lite flummigt men tycker det är väldigt intressant.

Hur kan man visa något man vill jobba med om man inte har tillräckligt fin portfolio för det? Jo någonting jag av någon märklig anledning knappt gör längre: Private work // Eget projekt.

Vill man t.ex. fotografera mer arkitektur. Sätt upp ett mål och börja fotografera arkitektur som eget projekt och bygg upp din portfolio. När du har bilderna så bokar du in portfoliovisning och dina sociala medier visar det du vill jobba med.

Jag får många jobb utifrån känslan, ljus och färger. Sedan det viktigaste av allt för återkommande kund är: Enkelheten att jobba med Vegafoto. Det kommer jag blogga om vid annat tillfälle.

Rundar av denna posten med att underskatta inte egna projekt. De bilderna har gett mig fina jobb och samtidigt extremt kul att utvecklas som fotograf. När man har regelbundna uppdrag så finns inte alltid tiden och orken men när möjligheten finns så börja bygga upp portfolion med det du vill jobba med.