Utrustning - Profoto Softbox 3x4 RF och Profoto ProGlobe

Innan det var dags att sätta sig till middagsbordet ikväll passade jag på att göra ett ljustest med min nya Profoto ProGlobe. Den huvudsakliga anledningen till inköpet var att använda denna vid ljussättning av interiör. Efter kvällens test visade det sig att den kommer till väldigt fin användning vid porträttfotografering.

Och tanken slår mig just nu när jag bloggar detta... Tänk när det blåser rejält ute, då blir den perfekt att använda utomhus. Ja olika varianter på användningsområden verkar onekligen vara många. Skall bli spännade och se hur det kan utveckla mitt sätt att ljussätta framöver. Detta om detta.

Tänkte visa Profoto ProGlobe tillsammans med Profoto Softbox 3x4 RF 90x120 cm. Påminner i mitt tycke mycket om ett fönsterljus, kika noggrant på triptyken nedan. Det blir en väldigt snygg karaktär i högdagrarna framförallt som här på Helena när det inte finns någon foundation. Det är något jag ofta får ta hänsyn till när jag framförallt porträttfotograferar manliga kunder. Kommer def att använda denna kombination under fotograferingarna nästa vecka.

Lite info nedan pejstad från Profoto:

Profoto ProGlobe skapar ett mjukt och omgivande ljus.

ProGlobe ser ut som en gigantisk glödlampa och till viss del beter den sig också så. Med andra ord skapar Profoto ProGlobe ett mjukt, omgivande ljus, som liknar en naken glödlampa eller en gatlykta. Vissa fotografer använder den tillsammans med en softbox för att skapa en anmärkningsvärd mjuk och jämn ljusspridning, medan andra använder den på egen hand för att översvämma platsen med ljus.

  • Skapar ett mjukt och omgivande ljus.
  • Kan användas tillsammans med en softbox för att skapa en anmärkningsvärd mjuk och jämn ljusspridning.
  • Robust och tillförlitligt plastmaterial för säker användning och enkel transport.Nedan kan ni se ljusets karaktär med Profoto ProGlobe och Profoto Softbox 3x4 RF 90x120 cm.

Snapshots: Vega
Kamera: Canon EOS 5D Mark II
Optik: Canon 24-70 (50 mm)
Stativ: Gitzo Carbon 6X GT3531Really Right Stuff Bh1-LReally Right Stuff Ballhead Bh-55 LR
Ljus: Profoto D1 Air 1000WsProfoto ProGlobeProfoto, Softbox 3x4 RF 90x120 cmProfoto Air RemoteProfoto Air Sync Radio Transmitter/Reciever

100% crop på testbildernas snapshot-porträtt.

Förstora - Klicka på bilderna.

Fick låna en alltid lika glad Helena under kvällens matlagning...
Här enbart Profoto Softbox 3x4 RF.

Ljussättning med Profoto Softbox 3x4 RF och Profoto ProGlobe.

Blixtavståndet till Helena är 1 meter. Takhöjden i retuschstugan satte stopp här. Blir intressant och få blixten upp den lika högt som solen.