Tisdag eftermiddag på Fårö

Det har blivit sen eftermiddag och vi har precis ätit lunch. Det är gråväder idag och vinden får vårt tält att fladdra rejält. Har ingen aning om vindstyrkan men uppskattar 10-15 m/s. Vi har semester och tillbringar den i år på Fårö. En charmig ö som ligger norr om Gotland. Fåröborna säger inte att de bor på Gotland. De bor på Fårö och den stora ön Gotland väljer de kalla Storön.

Vi brukar besöka Fårö under olika årstider. Maj månad är så vacker och lugnet infinner sig på ön. Juli-augusti är det som mest besökare här och en stor anledning är det fina landskapet, vackra sandstränderna och att det är solsäkert i svenska mått. Hösten väljer många som en favorit men vi föredrar andra platser då som höstvandringen i Keb-området och Österlen. Vintern är oftast mild här och snön blåser mestadels bort. Men kan intyga att ett lätt snöklätt Langhammars är fantastiskt vackert. Oavsett årstid kommer Fårö alltid ligga mig varmt om hjärtat.

Ikväll är det extra mycket folk på ön för Ulf Lundell spelar på Stora Gåsemora. Det märks på stränderna, vägarna, ICA, Sylvis Döttrar ja på de flesta ställena idag. Vi brukar gå på en konsert varje sommar men årets artister är inte något vi lyssnar på. Förra året såg vi Bo Kaspers Orkester som var riktigt trevligt. Har ni inte varit på någon konsert på Fårö kan jag varmt rekommendera det.

Nu skall vi ta ett glas vin, lyssna på musik och bara softa. För visst är det skönt med en välbehövlig sommarsemester. Njuut lite extra dessa veckorna.

iPhone snapshot: Vega

iPhone snapshot: Vega

//Vega