Vågar du? Orkar du?

Som ni flesta märker så lever vi idag i en värld där folk gillar eller dissar allt till höger och vänster. Oftast ger människor enbart beröm/kritik och säger typ snyggt/fult! I denna bloggposten väljer jag att prata om det positiva och att det kan utveckla...

Visst är det kul med en tumme upp och ryggdunk. Men hur mycket utvecklas man? Pröva att ge konstruktiv kritik. Jag har en vän som jag får en känsla av att han inte är speciellt mottaglig för tips eller vill pröva göra en viss sak på ett alternativt sätt. Även om jag känner så fortsätter jag ge tips. Det ligger förmodligen i min natur att dela med mig av  kunskap.

Kan jämföra det med allt blogginnehåll rörande genre "Fototips". Inget säger att det jag skriver är det bättre men det är mitt sätt att göra en viss sak. Sitter man på en kunskap så våga dela med dig av kunskapen. Jag är övertygad om att t.o.m. du utvecklas när du t.ex. bloggar eller skriver en kommentar. 

Konstruktiv kritik och beröm

Ge inte kritik. Det hjälper ingen människa. Ge konstruktiv kritik. Eller som jag gärna gör: Ger konstruktiv kritik eller konstruktiv beröm. Självklart inte alltid. Men jag tänker på det ofta. 
Vi lever i en värld med ett sådant gigantiskt stort in och utflöde både på internet och IRL. Detta har nog genererat förenklade lösningar för folk att kommunicera med varandra. Som t.ex. Likes.

acceptance.png

"Likes" är ju trevligt på sociala medier. Men börja att skriva ett par rader vad du gillar. För i mitt tycke är det så fantastiskt mycket mer givande att läsa en kommentar än se en "Like". I mitt tycke bromsar det folks kreativa tänk och möjligheten att vilja kommunicera med andra människor.

Har du svårt att uttrycka dig i text? Skit i det. Skriv från hjärtat även om du har stavproblem, brist på fantasi eller t.ex. dyslexi. Oavsett dina förutsättningar att skriva en text så är det ofta utvecklande både för dig själv och den du skriver till.

Våga. Jag brukar prata om att våga. Att våga misslyckas ibland. Våga göra förändringar även om det ibland tar tid att lära sig nya saker. Våga hitta nya stigar att vandra på.

Då utvecklas du. Hela livet.

//Vega