Behind the scenes - Pilates Complete

Behind the scenes - Pilates Complete

Idag fotograferade vi bilder rörande hållningsanalys på Pilates Complete i Göteborg. Använde Canon TS-E 24mm f/3,5L II och ljusatte med Profoto B1.

Bilderna kommer publiceras på Pilates Completes nydesignade webbplats. 

//Vega

Foto: Vega // Förstora - Klicka på bilden.

Foto: Vega // Förstora - Klicka på bilden.

vegafoto pilates complete behind the scenes

Behind the scenes // iPhone snapshot: Vega 

IMG_2241.JPG
IMG_2242.JPG

Vad har hänt i veckan?

Nu går veckorna fortare än Lucky Luke skjuter. Hoppas det fortsätter i den farten då jag längtar extremt mycket till våren och vårsolen.

Denna veckan har jag jobbat med att färdigställa offert till ett företag där vi installerar ljus/monter i ett antal städer i Sverige. Senare i veckan plåtade jag interiörbilder för kund som gjorde en ljusinstallation på Eriksberg. 

Fotografering Kullaberg, Österlen och Malmö

Veckan rundas nu av med en fotoresa till Kullaberg och vidare till Österlen som vi precis anlänt till. Postar en BTS från Kullaberg nedan. Skriver nu denna bloggpost på underbart charmiga Kuskahusen Gårdshotell där vi sover inatt. Imorgon plåtar/filmar vi till mitt arkiv på Johner Bildbyrå

IMG_1011.JPG

IMG_1029.JPG

Last night in Sweden - The true story

Vill samtidigt passa på och länka till fotoprojektet Last night in Sweden - The true story: https://www.kickstarter.com/projects/lastnightinsweden/last-night-in-sweden-the-true-story där vi har med ett filmklipp när Helena (min fru) promenerar en vårkväll på Fårö. 

Rundar av denna bloggpost med mina tankar rörande Vegafoto att de fyra portfoliovisningarna hos reklambyråerna under februari genererar nya fina samarbeten inom det närmsta och att nästa veckas möte hos en av stans mest intressanta träningsanläggning genererar något positivt. Ovissheten är väl tjusningen med att driva eget företag som yrkesfotograf?

Ha en fortsatt skön helg.

 //Vega

Kramers Trafikskola - Snapshots

Kramers Trafikskola - Frölunda Indians

I fredags plåtade jag snapshots för Kramers Trafikskola när de körde eldrivna KTM-hojar innan slutspelsmatchen mellan Frölunda Indians mot Skellefteå AIK på Scandinavium. Syftet med plåtningen var att plåta Kramers Trafikskola som sponsrar laget och syns på Scandinavium under lagets hemmamatcher.

5C20C538-3226-41B7-ABBF-85A9D5AFD3AC.JPG

Efter vi varit på stan följde jag med till Scandinavium och plåtade vid Kramers Trafikskola-montern innan match och i periodpauserna.  

4ED5555A-B936-4D16-8A45-D2940CE68637.JPG

Övriga bilder från plåtningen kommer ni se hos Kramers Trafikskola. Det var en riktigt trevlig dag som rundades av med en go vinst mot Skellefteå.

//Vega

Musik - Spotify spellista mars 2017

Spotify - Mars 2017

Jag slutade arbeta som DJ här i Göteborg sommaren 2005 och har fortfarande ett stort intresse att leta ny musik och all musik sparas fortfarande i kronologisk ordning. Här kan ni lyssna på senaste spellistan som innehåller favissarna från mars månad.

Har ni ett stort musikintresse inom samma musikgenrer får ni gärna skriva en kommentar med länk till er på Spotify. Music is the key of life!

Vill passa på och välkomna er till mina konton på sociala medier nedan och kika gärna in i min online-portfolio som är nystädad och uppdaterad. Ha en fortsatt bra vecka och stort tack för att ni kikar in på Vega-bloggen.

//Vega

Off Season - Bohuslän

Sony a7S II - Bohuslän

Vi åkte upp till Bohuslän och testade nya Sony a7S II och Sony Distagon T* FE 35 mm F1.4 ZA som huvudsakligen kommer användas till rörligt. Videoklippen är filmade med DJI Ronin M och kommer ligga i mitt arkiv på Johner Bildbyrå.

Ni kan se testet "Off Season" i 4K på Vimeo, klicka här: https://vimeo.com/207466608

Porträttfotografering - FAST Engineering.

Porträttfotograf Göteborg

Förra veckan plåtade vi nya porträtt på FAST Engineering. Ljusatte med Profoto mjukljusreflektor till vänster i bild. För att få upp ljuset i miljön satte vi en Profoto Zoomreflektor med indirekt ljus från höger i bild. 

Under 2016 plåtade vi ungefär lika många porträtt med bakgrundsfond (studioporträtt) som porträtt i miljö likt bilden nedan. Bilden är plåtad med hög upplösning och ett utsnitt som ger mer frihet vid beskärning och större användningsområde. 

Postar ett av porträtten med alternativa beskärningar.

Foto: Vega
Kund: FAST Engineering
Datum: 2017.02

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
IMG_2019.JPG

Löpning - Neta Hertinge

Fotografering - Löpning med Neta Hertinge


Ljus: Profoto B1 / Profoto Softlight Reflector
Kamera: Hasselblad H5D-50c
Optik: Hasselblad HC 2,8/80 mm / Hasselblad HC Macro 4/120 mm
Modell: Neta Hertinge

Datum: 2017.02.11

Foto: Vega // Förstora - Klicka på bilden.

Foto: Vega // Förstora - Klicka på bilden.

Vegafoto - Neta Hertinge

Behind the scenes: Vega // iPhone snapshot

Vegafoto - Neta Hertinge

Behind the scenes: Vega // iPhone snapshot

Sony A7s II - Settings

Sony A7s II - Settings

Har ägnat en stund och konfigurerat inställningar/funktioner i min nya Sony A7s II. Det kommer en bloggpost om detta på bloggen. Här kan ni se REC-knappen för inspelning som är så svår att komma åt när den sitter monterad på DJI Ronin M så jag la funktionen på C1.

IMG_0028.JPG

Nu blir det pilates på Pilates Complete vid 17-tiden därefter AW på Bar Robusta. Ha en härlig fredag! 

//Vega