Timelapse fotograf Göteborg

Timelapse fotograf Göteborg

Dokumentera eller marknadsför ert arbete med en timelapse-video. Timelapse är en video baserad på ex. antal stillbilder/sekund. T.ex. om ni har ett bygge som pågår under en längre tid och vill visa hela bygget på 1-2 minuter i en färdig video då är timelapse ni skall välja. Ett annat scenario kan vara att det sker något unikt i er produktion under en hel arbetsdag och ni vill dokumentera eller marknadsföra det med en video på 15-30 sek och ett par stillbilder.

Nu går vi in i tekniken så ni får en insikt hur en timelapse-produktion kan se ut.

Ett scenario:
- Kameran ställs in på att ta en bild var 3:e sekund under 10 min.
- Dessa stillbilder läggs efter varandra i videoredigeringsprogrammet och spelas sedan upp i 25 stillbilder/sekund.
- Detta generar en video med 200 stillbilder som spelas upp på 8 sekunder.

Istället för att se en ”vanlig” video på 10 minuter visar vi samma händelser under 8 sekunder. Visar nedan ett exempel på en timelapse-fotografering som Vegafoto utförde under ett par veckor. Vegafoto arbetade med en time lapse-video från bygget av Sveriges högsta vindkraftverk som är 150 meter högt och placerad på Risholmen i Göteborg. Vi gick igenom fyra rejäla stormar, skyfall, skinande sol och utrustningen klarade detta galant. För att minimera risken för kondens och fukt använder vi en specialbyggd vädertätad låda med värmeelement och optiskt glas. 

Vi besitter en gedigen kunskap om timelapse då vi utfört ett flertal produktioner. Kontakta Vegafoto för kostnadsfri offert och låt oss skapa ett projekt tillsammans.

Ett urval kunder:
Göteborg Energi och General Electric - Risholmen, Big Glenn vindkraftverk.
Valmet - Värö Bruk.
Naturhistoriska Museet i Århus och Megalodon Creations