Ett långsammare liv - En film av Vega & Johanna Alvin.

Ett långsammare liv

Producent: Vega
Manus: Johanna Alvin
Foto, klipp & grading: Vega

"Ett långsammare liv"
En film av Vega & Johanna Alvin, 2018.

"Ett långsammare liv är inte lika med ett tråkigt liv för mig. Snarare tvärt om. Ett långsammare liv, för mig, ger ett rikare liv. Vi är såklart alla olika och tänker på olika saker när vi hör eller ser ordet långsamt. Långsamt för mig, i det här sammanhanget – livet – är att sakta ner för att hinna se och njuta av detaljer. Nyanser och upplevelser i vardagen. Att hinna se någon i ögonen. Att lyssna med båda mina öron till fullo. Utan att göra något annat samtidigt. Att välja vad jag vill spendera min tid på. Med vem. Och hur. Känna och uppleva min kropp. Inte åka med av bara farten. Det kan också vara härligt ibland men inte hela tiden. Ett långsammare liv ger mig chansen att leva med själ.

Ett långsammare liv betyder inte att sitta hemma. Stänga in sig. Det betyder att ta ett steg tillbaka, få perspektiv, lyssna inåt och delta ännu mer livet. Att träffa människor, gå på konserter, njuta av ett glas vin och god mat, röra min kropp och sinne på olika sätt. Känna meningsfullhet i det jag gör. Det betyder det för mig. Vad betyder det för dig?

Ett långsammare liv kommer inte av sig självt. Det kräver disciplin, eftertanke, medvetenhet, närvaro och energi. Dynamiken mellan högt och lågt och allt däremellan. Att göra val utefter förutsättningar som livet bjuder på just då. Det är i ständig förändring och det är en resa som vi alla är inbjudna att följa med på. Det är så värt det.

Att göra en video om ett långsammare liv, förmedla en skön känsla med både ord och bild – det kräver en bra partner. En Michael. Vi har jobbat tillsammans under ett par år och han har ett riktigt vasst öga för känsla och detaljer. Han har förmågan att förmedla känslan genom rutan eller en bild – utan att tumma på något annat. Vi har samma vision - att leva med hjärta, njuta av vardagen, leva och arbeta med det som gör oss just levande, att hur är viktigare än vad och magkänslan är bland det viktigaste av allt. Lita på sig själv. Att vara och stanna i det mänskliga. Tack Michael för att du är du.

Hoppas du får njuta av filmen och av livet – hur det än ser ut för dig. Johanna Alvin"