Realistiska delmål som fotograf.

Realistiska delmål i ditt företagande.

Jag har aldrig startat upp något nytt vid årskiftet. Däremot har jag de senaste åren valt lägga extra mycket tid och fokus på en genre inom min fotografering under en period. I november bestämde jag mig för att ha kontinuitet och utvecklas inom still life. För ett realistiskt delmål i min utveckling som fotograf kändes det bra med 6 månader. Det är till mars månad.

Jag är den typ av person som tycker den mörka perioden är extra jobbig här i Göteborg. Så ett eget projekt under denna perioden hjälper mig att vara aktiv i mitt kreativa skapande och tillsammans med pilates ge fin vind i seglet. Utöver min uppdragsfotografering så är jag övertygad om att det är viktigt att ha egna projekt. Det är ett unikt tillfälle att pröva nya idéer och utvecklas.

Det som känner jag med still life är först och främst hur stor och viktig del ljussättningen är. Missförstå mig inte, ljuset är alltid viktigt men inom still life känns det extra viktigt. Du lär dig se ljus på ett nytt sätt. Jag har valt jobba med mindre ljusmodifierare och skapa karaktär i ljuset med hjälp av t.ex. snoot, grid, zoomreflektor, diffusionsfilter och vita/svarta kapaskivor. Att inte enbart ljussätta med stora softboxar.

Oavsett tycke/smak vad man väljer att fotografera så vill jag varmt rekommendera att du sätter upp ett realistiskt delmål inom din fotografering. Och när mars månad är här så är jag både stolt och glad över att se min utveckling som still life-fotograf. Här kan ni se både egna projekt och uppdrag med still life som kommit till världen sedan mars månad från mig som fotograf.

IMG_3440.jpeg
IMG_0823.jpeg
IMG_3732.jpeg
IMG_3603.jpeg
IMG_3734.jpeg
IMG_3032.jpeg
IMG_3698.jpeg

Behind the scenes - Virtual Manufacturing

Porträttfotograf Göteborg

Porträttfotografering, Virtual Manufacturing idag. Söker ni affärsporträtt och profilbilder med er personal i Göteborg? Antingen utför vi plåtningen i studion här i Göteborg eller som alltfler kunder väljer så riggar vi en mobil studio på ert företag. Har ni många konsulter som sitter ute hos kund så är det vanligt att boka in plåtningen när det är kick off eller t.ex. årets julfest. Att boka ett konferensrum på t.ex. ett hotellrum är vanligt och smidigt sätt när hela personalen är samlad. 

7076446A-C68E-410F-BD5B-6A32668175B6.JPG

Söker ni porträttfotograf i Göteborg (läs mer här) så maila info@vegafoto.se eller ring 0704 245632 för offert så tar vi fram offert som passar er som kund.

//Vega

Still life - Grandpa x Sätila

Still life - Grandpa x Sätila

Köpte en härlig senapsgul halsduk i mjuk ull på Grandpa till min fru igår. Så bildskön att jag fotograferade halsduken till portfolion. Visst kan man riktigt känna den 100% ullen med detaljåtergivningen från Hasselblad? Svensk delikatess!

Foto: Vega
Kamera/Ljus: Hasselblad & Profoto

Förstora - Klicka på bilden.

Foto: Vega // Förstora - Klicka på bilden.