Balans och harmoni i en intensiv arbetsperiod.

Balans och harmoni i en intensiv arbetsperiod.

De senaste veckorna har varit en intensiv arbetsperiod för mig. Vi har varit och fotograferat med Hager Group i Portugal, Virtual Manufacturing i Linköping och en timelapse-produktion med Expandia i Halmstad. Känslan att komma in i en intensiv arbetsperiod har vi alla fotografer och detsamma gäller känslan när jobben är levererade.

Vegafoto - Behind the scenes.jpeg

Utöver fotograferingarna så är det ett omfattande material som ska redigeras. När jag nu sitter på lokala kaffebaren Daily Dose Coffee & Juice Bar och skriver bloggposten är det i väntan på de 40 bilder som ska retuscheras från jobbet i Portugal. Att få en bra struktur och ett bra arbetsflöde på ett så omfattande retuschjobb kräver sin planering. Jag brukar göra ett bestämt antal bilder/dag. Att ta regelbundna pauser. Att träna på lunchen. Alternera mellan att stå och sitta när jag jobbar. Allt för att skapa variation och ha en trivsam arbetsdag. 

Raka motsatsen mot att sätta sig i skrivbordsstolen på morgonen och retuscha fram till lunch, äta framför datorn och jobba till 17-tiden. Sedan ett break för middag och jobba till midnatt. Precis så vill jag inte jobba.

IMG_1680.jpeg

Rundar av denna posten med en bild från gårdagen när jag hälsade på fotografkollegan Jesper Orrbeck i hans studio och därefter lunchade vi på Wine Mechanics. Det blev en trevlig avslutning på denna arbetsveckan.

Allt gott!

//Vega

.