Arkitekturfotografi - Tajt utsnitt och dess fördelar.
Till denna bloggposten valde jag ut en bild från fotograferingen med PE Teknik & Arkitektur som är huvudkonstruktör för Science Park Towers i Jönköping.
Byggherre: JKPG Fast
Entreprenör: NCC
Arkitekt: Yellon
Huvudkonstruktör. PE Teknik & Arkitektur
Foto: Vega // Förstora - Klicka på bilden.
När jag fotograferar arkitektur kompletterar jag gärna en bild med där man ser hela byggnaden med en bild som har ett tajtare utsnitt.
Ett tajtare utsnitt gör det möjligt att lyfta fram specifika detaljer i byggnadens design, som kanske inte är lika framträdande i en bild av hela byggnaden. Det kan handla om unika arkitektoniska element, materialval, eller design som är värda att visa upp. Kund visar med bilden den höga kvaliteten på byggnadens konstruktion och material, vilket kan vara viktigt för att illustrera skickligheten bakom arbetet. Det ger ett mer intimt intryck och belyser aspekter som kan gå förlorade på avstånd.
Man ska inte underskatta betydelsen av en bild med tajtare utsnitt som skapar variation i bildmaterialet och bidra till en mer dynamisk presentation. Det ger en djupare förståelse för byggnadens design och kan användas för att skapa en serie bilder som tillsammans ger en komplett bild av projektet. Denna bilden är beskuren så det är plats för text och/eller logotype.
Genom att kombinera en bild där hela byggnaden syns med närbilder kan du ge en mer komplett bild av byggnadens karaktär och arkitektoniska vision. Det hjälper till att berätta en historia, inte bara om byggnadens form, utan också om dess funktion och detaljer.
Om byggnaden har särskilda element som skiljer den från andra, som innovativa lösningar, konstnärliga inslag, eller tekniska detaljer, kan ett tajtare utsnitt vara det bästa sättet att framhäva dessa egenskaper för att fånga uppmärksamheten.
Genom att lyfta fram dessa punkter kan du hjälpa kunden att förstå varför en kombination av breda vyer och närbilder är värdefull för att skapa en mer omfattande och engagerande presentation av byggnaden.
Läs mer om PE Teknik & Arkitektur // Science Park Towers här: https://www.pe.se