New Mags, Köpenhamn - Polpo, A Venetian Cookbook.

Köpte Polpo – En italiensk kokbok på New Mags i Köpenhamn, som vi ska ha med i campervanen.

Historien bakom boken, Russell Normans personlighet och det faktum att de flesta recept inte har mer än tio ingredienser (alla relativt lätta att hitta, även om man inte bor i Italien) gjorde den omedelbart lockande. Russell Norman, författaren, var en brittisk restauratör med en djup kärlek till den venetianska matkulturen.

Genom boken får man upptäcka hur Normans passion för Venedig och dess kök inspirerat honom. Den är en genuin resa in i det enkla men smakrika venetianska köket – perfekt för alla som älskar italiensk mat och vill lära sig (och öva på) att laga venetianska rätter.

Ordet “polpo” betyder bläckfisk (eller åttaarmad bläckfisk, alltså octopus) på italienska. Men Polpo är mer än en kokbok; den är en resa in i hjärtat av det venetianska vardagslivet. Små dagliga ritualer består av munsbitar och glas med Spritz som avnjuts längs fondamenta (kanalernas gångstråk) och på campi (små torg) runt om i staden.

Fotografierna fördjupar dig i de mest genuina delarna av Venedig – livliga marknader, slingrande kanaler och intima matsalar med dämpad belysning och mörka interiörer som verkligen fångar stadens unika matupplevelser. Boken är också genomtänkt strukturerad, med kapitel om cicchetti (smårätter), bröd, fisk, kött, grönsaker, desserter och drycker. Varje avsnitt erbjuder ett noggrant urval av recept som är lätta att återskapa, samtidigt som de förblir trogna de venetianska mattraditionerna.

// Dolce vita, Vega

Foto: Vega // Förstora - Klicka på bilden.

Nästa
Nästa

Köpenhamn - En helg med arkitektur, design, interiör och möbler.