Hur kommunicerar vi på internet?

Hur kommunicerar vi på internet?

IMG_3889.JPG

Den här bloggposten skriver jag för första gången med Siri på min iPad. Det är fantastiskt vad utvecklingen gått framåt rörande tekniken med datorer och mobila enheter. 

Internet var från början en ovärderlig kunskapsbank för mig där jag mötte många liksinnade människor och vi delade ett gemensamt intresse eller livsstil. Idag tycker jag att internet sakta men säkert utvecklats till någonting helt annat än en kunskapsbank och där man kan dela intressen. Det handlar väl mycket om den quick fix människor vill ha idag och att nå en framgång och karriär på internet. Idag finns det t.o.m. människor som är beredda att betala för att få följare på sitt på sitt Instagram konto.

Jag tycker att innehållet måste vara mer värt och mer intressant är hur många följare man har. Det här quick fix-tänket avspeglar sig i hur vi kommunicerar med andra människor på internet idag. Jag var väldigt emot likes när det kom. Det kanske låter konstigt men jag tror att likes hämmar en kreativ och intressant tvåvägskommunikation. Om jag postar ett inlägg som känns intressant och du skriver en kommentar tillbaka, lång eller kort spelar ingen men då tycker jag att det minsta jag kan göra är att skriva en kommentar tillbaka. Tyvärr ser jag allt för ofta att folk bara ge en tumme upp när man har skrivit en kommentar till någon. Är folk så stressade idag eller har de sånt stort in/utflöde på internet så att de helt enkelt inte orkar skriva. 

IMG_3890.JPG

Tänker tillbaka på den tiden när du kom hem från jobbet och det låg ett brev på golvet. Jag öppnade brevet och läste och därefter skrev jag ett brev tillbaka. Det jag vill säga är att det är sån buzz idag som gör att folk inte ser och tänker. Det är helt enkelt för mycket av allting. Jag tycker faktiskt att citatet LESS IS MORE är intressant och det ligger så mycket sanning i det. Titta lite djupare på de du följer. Är det så intressant och givande? Gör du vadsomhelst själv för att få så många följare som möjligt där innehållet kanske rentav är sekundärt. Det kanske låter märkligt men gör du vadsomhelst för att få många följare och känner att antalet följare är lika med att du är framgångsrik i det du gör. 

Som avslutning i denna posten vill jag säga att tänk på din vistelse på internet. Jag är övertygad om att den människa som gjort en post blir extra glad om du tar din tid och skriver ett par ord eller rader istället för att bara ge en like eller i värsta fall en random like. Så börja skriv kommentarer istället för ge alla dessa likes. Jag lovar att hela vistelsen på internet blir mycket mer intressant och roligare. 

Det var spännande och väldigt annorlunda att prata in texten som ni läst i denna posten. Visst är det häftigt med ny teknik och vi har bara kommit en liten bit på väg till hur det kommer se ut i framtiden. Stort tack att du läste min bloggpost.

Less is more. 

//Vega