Inspiration

Min tisdagkväll med Bar Robusta, Residence & Alvhem

Tisdag kväll med Bar Robusta, Residence & Alvhem.

Efter dagens jobb gick jag ner till lokala kaffebaren Bar Robusta och skrev innehåll till kommande nyhetsbrev. Jag nämnde i tidigare bloggpost att cafe-besöket numera är en digital fri-zon för mig så det skissades med papper och penna. Hade även en trevlig pratstund med baristan och talade varmt om min pilates-träning på Pilates Complete och rekommenderade prova-på-vecka denna veckan.

Efter det gick jag i pesseregnet och handlade mat till kvällens middag och senaste Residence. På vägen hem tog jag en vända till Alvhem och köpte ett par nya tallrikar till vårt hem. Är det något jag gillar med Linnéstaden så är det "shop local support small business".

Residence - Kalle Gustafsson

Datorn lär inte startas upp ikväll utan vill ägna den till middag med familjen, läsa klart Residence Magazine och kolla Frölunda-matchen hemma på projen. I Residence är det en artikel med fotografen Kalle Gustafsson. Jag gillar läsa denna typ av redaktionella artiklar i magasin med inriktning livsstil, interiör och design.

residence magazine.JPG

Imorgon ägnas dagen till att printa nya bilder inför torsdagens portfoliovisning på Stendahls och skriva klart mitt nyhetsbrev. Ha en trevlig kväll och på med raggsockorna.

//Vega

 

Bloggtips - Johanna Alvin Studio Flow

Studio Flow Johanna Alvin blogg

Jag vill varmt rekommendera att ni prenumererar på Johannas blogg. I de senaste posterna tar Johanna bl.a. upp saker som att våga, tålamod, välmående m.m. Det kändes helt klart extra intressant att läsa då det är viktiga ledord i min livsstil. Utövar ni yoga så rekommenderar jag hennes Studio Flow, en härlig studio i Gamlestadens Fabriker i Göteborg.

Foto: Vega // Johanna Alvin

Foto: Vega // Johanna Alvin

Har ni tips på läsvärd blogg oavsett om det är fotografi, hälsa, resa, mat och dryck, design m.m. så uppskattar jag tips till min RSS-läsare. Skriv bloggtipset gärna i en kommentar eller skicka ett mail på info@vegafoto.se. Läsvärda blogg-artiklar istället för ett gigantiskt inflöde via Instagram, Twitter, Pinterest, Facebook m.m. är något jag vill rekommendera under 2017. 

Less is more. Stay focused.
//Vega

vegafoto studio flow johanna alvin

Foto: Vega // Johanna Alvin

Inspiration & kunskap: Lynda.com - Improving your focus.

Inspiration & kunskap: Lynda.com - Improving your focus.

Börjar året med ny inspiration & kunskap.

"In our hectic world, time management alone doesn't cut it. To truly increase your efficiency, it's crucial that you improve your focus as well as tend to your calendar. In this course, productivity expert and best-selling author Dave Crenshaw helps you develop the survival skills to both avoid daily distractions and stay focused on what's most valuable. Curate your digital and physical space to strengthen concentration, discover ways to keep your mind on task, and protect your relationships—both at work and at home—by focusing on what's most important."

Länk till video: www.lynda.com

 

IMG_1647.PNG

Pilates - Varför män ska träna pilates.

Pilates för män

Jag live-streamade dagens reformer-träning på Pilates Complete idag. Ni kan se videon genom att klicka här: www.facebook.com/vegafoto. Kul att videon har drygt 1300 visningar på 4 timmar.

Efter klassen live-streamade jag en iPhone-intervju med Linda som är en av ägarna på Pilates Complete. Ni kan se videon här. Vill passa på att önska er en riktigt trevligt helg och glöm inte ta hand om kropp och knopp.

//Vega

Lynda.com - Fyll på dina kunskaper.

Lynda.com - Fyll på dina kunskaper.

Lynda har en fantastisk kunskapsbank som lärt och inspirerat mig mycket genom åren. Nu i helgen kikade jag på ett par intressanta avsnitt i Photoshop CC 2015 One-On-One Advanced. Mycket känner vi flitiga Photoshop-användare till men varje gång lär jag mig något nytt eller något det var längesedan jag använde i arbetsflödet.

Vill varmt rekommendera varmt www.lynda.com

image.jpg