Soliga hälsningar från Fårö

Added on by Michael Jönsson.

Skickar en hälsning med några snapshot-behind the scenes från våra första fyra dagar på Fårö. Denna första veckan plåtar vi enbart natur och kustlandskap. På måndag börjar vi plåta lifestyle. 

Vi har haft en väldigt tur med väder och vind dessa dagarna och ser fram emot de kommande veckorna här på Fårö - Pärlan i Östersjön.

Snapshots: Vegafoto

 

//Vega

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg

Nytt inköp - Hähnel Giga T Pro II

Added on by Michael Jönsson.

Det är så många fotografer som inte ens kikar i manualen när nya inköp görs. Jag brukade vara en av dem. Tappade bort min gamla Hähnel Giga T Pro II Controller och ser nu i manualen att den nya uppgraderats med några trevliga förbättringar.

Ser fram emot att använda den både med Hasselblad och Canon.

Snapshot: Vegafoto


Inspiration - Fotografens bränsle

Added on by Michael Jönsson.

Läser en post från Moderskeppet på Twitter. Märkliga rader "Inspiration är för amatörer". Måste ventilera mina tankar runt detta...

När jag arbetat som frisör, dj eller fotograf har alltid inspiration varit en viktig del för mitt kreativa skapande. För mig har alltid mitt yrke varit ett skapande som innehåller känslor. Att orka vara kreativ och skapa nya bilder kräver energi. Du ger så mycket ut under en arbetsvecka så du måste fylla på med sånt som ger dig vind i seglet.

Jag får oerhört lite inspiration från andra stillbildsfotografer. Det känns bättre för min del att hämta inspiration från film, resor, träning och t.ex. socialt umgänge. Oavsett var du får inspiration så är det i.m.o. lite tråkigt att vissa yrkesutövare bara rippar andras artiklar och bildspråk hela dagarna. Förmodligen är de kort på inspiration och de tror de är effektiva och smarta genom att ta en genväg till det färdiga resultatet.

Men att dela en mening som säger "Inspiration är för amatörer".... Det känns fel.

I mitt liv som fotograf måste jag jobba oavsett väder, vind eller självkänsla. Inspiration har inte med det att göra. Det är en drivkraft och kärlek till mitt yrke som fotograf. Men för att kunna simma framåt och inte bara trampa vatten hela dagarna så måste jag fylla på med ny inspiration. Varje vecka.

For the love of art.

//Vegafoto

Bildbyrå - Försäljning maj 2014

Added on by Michael Jönsson.

Här kan ni se vilka bilder som sålts på Folio Bildbyrå under maj månad. Ser fram emot att göra nya bilder på Fårö i sommar. Vi kommer även vandra Keb-Vistasdalen-Nallo-Sälka-Keb under första veckan i september. 

Vill passa på att önska er en riktigt skön sommar. 

//Vega

image.jpg

 

Nytt inköp - CamRanger

Added on by Michael Jönsson.

Spontan shopping blev det idag: CamRanger 
Funktionerna i CamRanger inkluderar t.ex:

- Live view på iPhone/iPad
- Touch fokuskontroll 
- Fjärrutlösare
- Ändra kamerans inställningar
- Inget internet eller dator behövs
- Kontroll upp till ca 50 meter

För mer info läs manualen här:  www.camranger.com

Passade även på att köpa en Think Tank Datorväska App House 10. Det blir ett fint kit med Camranger och iPad mini.

Välkommen till Vegafoto!