Behind the scenes - Lifestyle, Visby

Fotografering i Visby

Igår kväll åkte vi ner till gode vännen Henrik Löwenhamn och hans familj i Visby som bjöd på grillat. Vi sov i Visby för att stiga upp under tidig gryning idag. 

Under morgonen plåtade vi lifestyle på fyra olika locations och hade ett fantastiskt mjukt och fint ljus. Nu sitter jag och bloggar detta i bilen under tiden min fru och dotter shoppar i Visby.  Tröttheten kommer alltid på förmiddagen efter tidig uppstigning men det är def värt det. Allt för bilden. Allt.

Postar ett par iPhone-videoklipp från morgonens plåtningar.

Om en stund kör vi upp mot Fårö - vårt paradis. Ha en skön helg!

//Vega

Tisdag eftermiddag på Fårö

Det har blivit sen eftermiddag och vi har precis ätit lunch. Det är gråväder idag och vinden får vårt tält att fladdra rejält. Har ingen aning om vindstyrkan men uppskattar 10-15 m/s. Vi har semester och tillbringar den i år på Fårö. En charmig ö som ligger norr om Gotland. Fåröborna säger inte att de bor på Gotland. De bor på Fårö och den stora ön Gotland väljer de kalla Storön.

Vi brukar besöka Fårö under olika årstider. Maj månad är så vacker och lugnet infinner sig på ön. Juli-augusti är det som mest besökare här och en stor anledning är det fina landskapet, vackra sandstränderna och att det är solsäkert i svenska mått. Hösten väljer många som en favorit men vi föredrar andra platser då som höstvandringen i Keb-området och Österlen. Vintern är oftast mild här och snön blåser mestadels bort. Men kan intyga att ett lätt snöklätt Langhammars är fantastiskt vackert. Oavsett årstid kommer Fårö alltid ligga mig varmt om hjärtat.

Ikväll är det extra mycket folk på ön för Ulf Lundell spelar på Stora Gåsemora. Det märks på stränderna, vägarna, ICA, Sylvis Döttrar ja på de flesta ställena idag. Vi brukar gå på en konsert varje sommar men årets artister är inte något vi lyssnar på. Förra året såg vi Bo Kaspers Orkester som var riktigt trevligt. Har ni inte varit på någon konsert på Fårö kan jag varmt rekommendera det.

Nu skall vi ta ett glas vin, lyssna på musik och bara softa. För visst är det skönt med en välbehövlig sommarsemester. Njuut lite extra dessa veckorna.

iPhone snapshot: Vega

iPhone snapshot: Vega

//Vega

Sommarhälsning från Fårö

Årets fotograferingar har äntligen börjat på Fårö. Vi plåtar mer landskap och detaljer första veckan. De övriga veckorna blir det huvudskligen lifestyle. 

Årets bilder från Fårö kommer ligga i mitt bildarkiv på Johnér Bildbyrå till hösten.  

Ha en fortsatt skön sommar. Soliga hälsningar från Fårö. 

//Vega

iPhone snapshot: Vega // BTS från kvällens plåtning. 

iPhone snapshot: Vega // BTS från kvällens plåtning. 

Årets plåtningar på Gotland

En reflektion... Sitter och tittar på bilder i årets reklambroschyrer och magasin som skall skildra och fånga Gotland. Har plåtat så många år på Gotland nu... 

Foto: Vega / Skymning med blå timman.

Foto: Vega / Skymning med blå timman.

Hur plåtar vi denna sommaren? Utöver bildinnehållet la jag mycket energi på den tekniska kvaliteten förra sommaren. Är det något kunden ser eller värdesätter? Ser ett antal bilder med kromatisk abberation, överexponerade delar och vissa bilder känns även iPhone-plåtat. 

Bildinnehåll är alltid viktigare än tekniska kvaliteten. Men är det "någon idé" att vi fortsätter utveckla tekniken och val av utrustning som berör t.ex. högupplöst panorama, spegeluppfällning, fokus stacking, gradienta ND filter, stativ för skakningsoskärpa och Hasselblad/mellanformat med den unika bildkvaliteten? 

Snapshot: Vega / Behind The Scenes

Snapshot: Vega / Behind The Scenes

Det börjar bli dags att plåta sommarens bilder. Vi får se hur bilderna plåtas detta året. Oavsett hur/var vi plåtar så är det alltid lika trevligt att plåta Gotland. Ja framförallt på mitt paradis Fårö ☀️

Soliga hälsningar!

Vega

Profoto B2 250 AIR TTL

Imorgon har Vegafoto sista plåtningen innan semestern. Onekligen smidigt kit då assistent kan ett enkelt flytta sig med blixt på enbensstativ och vi plåtar TTL. Inte fy skam att kunna plåta HSS-blixt med 1/8000 sek. Ja ni förstår vilka möjligheter som öppnas upp...

Visar denna enkla setup hemma i köket med min dotter. Byggkvaliteten känns lite "plastigare" än D1 men samtidigt tillräckligt robust. Kittet väger ju typ nada på enbenstativ och agget är lätt över axeln.

Snapshot: Vega //  Förstora - Klicka på diptyken. Utan blixt och med blixt. 

Snapshot: Vega // Smidig setup för t.ex. ett halvkroppsporträtt med kund sittandes i sin kontorsmiljö.

Snapshot: Vega / Förstora - Klicka på bilden.

Vernissage - Movement - Pilates Complete 16 augusti

Vernissage - Movement - Pilates Complete 16 augusti

Nu är allt material klart inför min vernissage MovementPilates Complete den 16 augusti kl. 14.00 - 16.00.
Anmäl er gärna på Facebook-eventet (klicka här) så underlättar det våran planering av mat. Allt är givetvis gratis.

Varmt välkomna till vernissagen Movement!

Förstora - Klicka på bilden.

iPhone videoklipp från en av våra fotograferingar med Baaska, Danila och Kata som är tre fantastiska artister från Cirque Du Soleil.