Utrustning - Hillberg tarp

Hilleberg tarp - Skydd under tuffa väderförhållanden.

Tarpen ligger alltid lättillgänglig i packningen oavsett vi tältar eller bor i stugorna ute på fjället. Framförallt används tarpen som mysig matsal vid lunch eller skydd vid dåligt väder. Man kan även använda tarpen i en nödsituation om en blir sjuk under vandringen och behöver väderskydd under tiden den andra söker hjälp. Vi använder oss av två olika varianter på uppsättning beroende väderförhållandet.

Vi har tre stycken monterade staglinor i tarpen för att slippa ev. trassel. Vid behov ligger övriga fem staglinor i ryggsäcken. Vandringsstavarna använder vi som tarpstång under vandring för att hålla nere vikten. Ikväll testade vi tarpen så allt var helt och inget saknades inför nästa vecka då vi vandrar i Kebnekaise-området. Är det något jag hade velat se annorlunda i denna Hilleberg-tarpen så är det ett extra skydd (mitten i tarpen) med fästanordning på insidan för vandringsstaven.

Fotografering - Yoga med Maria Eriksdotter Xorigue på Fårö.

Fotografering - Yoga med Maria Eriksdotter Xorigue Solyogastudio på Fårö.

I somras fotograferade jag med Maria Eriksdotter Xorigue Solyogastudio på Fårö som är grundare och ägare av follow the sun - Sol Yoga Studio. 

Yoga Sudersand Resort på Fårö.

Under veckorna 28-31 håller Maria yogaklasser varje vardags morgon mellan kl. 08.00-09.30 på Sudersand Resort på Fårö. Besöker ni Fårö under dessa veckorna rekommenderar jag varmt denna fina start på dagen.


Icehotel Jukkasjärvi - Icehotel Wellness Week

Jag var uppe på Icehotel i Jukkasjärvi och stillbildsfotograferade/filmade 5 juli - 8 juli. I uppdrag för Icehotel tog vi fram ett marknadsföringsmaterial rörande Icehotel Wellness Week. 

Helgen gick i träningens och hälsans tecken coachad av Jasmin Salhi och Linda Ahlgren från Pilates Complete. Äventyr, iskonst, kulinariska hälsoupplevelser och omgiven av den oslagbara arktiska naturen. Läs mer om helgens program här: www.pilatescomplete.se/event/ice-hotel-wellness-weekend

Här ser ni presentationsfilmen från helgen på Icehotel i Jukkasjärvi. Vill ni se en längre version så klicka här: www.vimeo.com

Promas - Fotografering i tryck och webbpublicering.

Promas återhämtningsfåtölj

Vegafoto fotograferade Promas återhämtningsfåtöljer. Nedan ser ni en av bilderna i olika användningsområden. Bilden är fotograferad med Hasselblad för grym upplösning och det dynamiska omfånget som mellanformatskameran genererar.

Promas - Webbplats

Promas - Nordea Masters

Promas är stolt partner till Nordea Masters som spelas 16-19 augusti på Hills Golf & Sports Club i Mölndal.

PROMAS-NORDEA-MASTERS-2018.png

Promas - Striping buss 

Promas nya buss som snart rullar återhämtningen ut på vägarna.

promas-vegafoto-2.jpg
promas-vegafoto-1.jpg

Promas startade 2003 och är idag en ledande aktör i Norden inom hälsofrämjande insatser på arbetsplatsen. Med PromasMetoden® erbjuder vi verktyg, utbildningar och föreläsningar inom våra huvudområden återhämtning, stresshantering och mental träning. Läs mer här: www.promas.se

GoPro Black - Kamera 2 kit

GoPro Black - Kamera 2 kit 

Utöver kamera 1 med stativ nere på marken använde vi idag ett kamera 2 kit som monterades fast på byggnadsställningen. Smidigt och lättmonterat kit för trånga utrymmen under en timelapse-produktion. Framing och komp med GoPro App på mobil enhet.

GoPro 6 Black
Manfrotto Super clamp
Manfrotto 492 Mikrokulled

Sätt färg på Göteborg & Göteborg Energi - Timelapse-produktion 4 veckor.

Timelapse-produktion med Sätt färg på och Göteborg Energi

Timelapse-produktion med Sätt färg på och Göteborg Energi där deltagarna nu startat uppmålningen av det vinnande konstbidraget Pantanal av Rafael Alencar från konsttävlingen ”Gothenburg Art 21” vid Rosenlundsverket, Esperantoplatsen. ”Sätt färg på” är en projektidé och en modell som syftar till att skapa sysselsättning och främja integration. Projektet har bland annat som ambition att skapa fler arbeten för unga målare och hjälpa arbetslösa att komma in i arbete. Läs mer här: www.sattfargpa.se

Nedan ser ni ett par behind the scenes från pågående produktion vid Rosenlundsverket, Esperantoplatsen i Göteborg. Denna timelapse-produktionen fotograferas under 4 veckor.

Timelapsefotograf i Göteborg

Kontakta Vegafoto när ni vill dokumentera eller marknadsföra ert arbete. Läs mer här: www.vegafoto.se/time-lapse

Sätt färg på Göteborg & Göteborg Energi - Vegafoto - Timelapse 5.jpg
Sätt färg på Göteborg & Göteborg Energi - Vegafoto - Timelapse 4.jpg
Sätt färg på Göteborg & Göteborg Energi - Vegafoto - Timelapse 1.jpg
Sätt färg på Göteborg & Göteborg Energi - Vegafoto - Timelapse 2.jpg
Sätt färg på Göteborg & Göteborg Energi - Vegafoto - Timelapse 3.jpg

Fotografering - Inredningsdesign med Wicked Design hos Patio by Jahren & Jadegren

Fotografering - Inredningsdesign med Wicked Design hos Patio by Jahren & Jadegren.

Fotograferat inredningsdesign med Wicked Design hos Patio by Jahren & Jadegren i Hovås. Wicked Design gör möbler och inredning av gamla oljefat och vrakdelar.

Foto: Vega // Förstora - Klicka på bilden.
Hasselblad H5D-50C // Hasselblad HC 2,8/80 mm // Profoto D1 1000 W // California Sunbounce Sunscrim

”Restaurangbranschen har länge pratat om satsningar på ekologisk mat och dryck, men ingen har pratat om möblerna vi sitter på och hur miljövänliga de är. Det var så vi kom på vår affärsidé”, säger Patrick Risselborn, medgrundare och ordförande för möbel- och inredningsföretaget WTR Concept Design med varumärket Wicked Design."

Bilderna från fotograferingen publiceras i Wicked Designs marknadsföringskanaler inom kort.

vegafoto wicked design.jpg

iPhone snapshot: Vega // Alltid lika skönt att säga It's a wrap efter fotografering.

Icehotel Jukkasjärvi - Icehotel Wellness Week

Icehotel Jukkasjärvi - Icehotel Wellness Week

Jag var uppe på Icehotel i Jukkasjärvi och stillbildsfotograferade/filmade 5 juli - 8 juli. I uppdrag för Icehotel tog vi fram ett marknadsföringsmaterial rörande Icehotel Wellness Week. 

Helgen gick i träningens och hälsans tecken coachad av Jasmin Salhi och Linda Ahlgren från Pilates Complete. Äventyr, iskonst, kulinariska hälsoupplevelser och omgiven av den oslagbara arktiska naturen. Läs mer om helgens program här: www.pilatescomplete.se/event/ice-hotel-wellness-weekend

Ser fram emot att visa er stillbilder och presentationsfilm inom några veckor här på bloggen.

Foto: Vega // Förstora - Klicka på bilden.
Meditation under tidig gryning i en av Icehotels vackra rum.

Iphone snapshot: Vega // Jag, Christophe (VD, Icehotel), Linda & Jasmin (Pilates Complete)