Tell Me More - Plåtning bäddset

Tell Me More - Plåtning bäddset

Har plåtat påslakan och örngott i stentvättar-bomull från Tell Me More. Sex stycken olika färger i 100% bomull i 200 percale gör att det är en mjuk men ändå krispig kvalitet. Bilderna har beskurits av kund i ett harmoniskt och kvadratiskt format. Ni ser bilderna i galleriet nedan.

Färghantering var prio 1 i denna plåtningen. Bilderna skall vara identiska på webbplats och tryck i förhållande till tyget. Webbhandeln ökar för varje år och märker och jag ser en större efterfrågan på just färghantering då det kräver kunskap om ljussättning och redigering. Mellanformatskameran Hasselblad till sin fulla rätt med den stora sensorn som fångar mer ljus vilket ger större tonomfång och ljuset från Profoto är extremt jämna i sin färgtemperatur.

Vill passa på att tacka stylist Helena Strauss och Annalena Jönsson för en riktigt trevlig och lyckad plåtning i ert härliga showroom i Göteborg. 

Skärmdump: Tell Me More

Förstora - Klicka på bilderna i galleriet.

Bildpublicering - Kramers Event & Konferens

Bildpublicering - Kramers Event & Konferens

Bilderna är nu publicerade på Kramers Event & Konferens webbplats.

Foto: Vega
Kund: Kramers Event & Konferens
Datum: 2017.12

Förstora - Klicka på bilderna i galleriet.

Fotografering med drönare i Göteborg

Fotografering med drönare i Göteborg. 

Det är nu gått en vecka sedan ny drönare investerades. Har ägnat ett par timmar till att bekanta mig med drönaren och plåtat test-bilder/filmklipp. Ägnar denna posten till stillbild med drönaren.

Det som känns mest intressant med drönaren och stillbild är att jag nu kan planera bildidéer med kund på ett helt nytt sätt. Tänker framförallt på kamerans placering. Förklarar mig lite djupare i två testbilder från helgen. 

Bilden med container är plåtad ute i Göteborgs hamn och det var extremt svårt att hitta en bra position att placera kamerastativ. Ja att rent av kunna stå och fotografera p.g.a. närheten till havet. Här körde jag ut drönaren och hovrade på en position 4-5 meter upp i luften med vatten under. I denna typ av situation är drönaren ovärdelig. 

Mitt andra exempel.

Arkitekturbilden är plåtad vid Lindholmen och denna location har tidigare plåtats med Hasselblad och stativ på marken. Bildidéen var nu lite förgrund och att betraktaren får en helt ny kameravinkel till motivet. En plats man besökt eller sett många gånger får ett helt nytt ”värde” om den fotograferas på ett sätt som du normalt sett inte ser den. T.ex. att ditt egna hus plåtas uppe från luften. Det är den parametern som känns väldigt inspirerande och spännande när jag väljer en bild fotograferad med drönaren gentemot kamera och stativ nere på marken.

IMG_6742.PNG

- Har ni en bild i er marknadsföring som visar hur företagets byggnad ser ut?

- Ni vill visa i vilken typ av miljö företaget ligger.

- Ni har grävmaskiner ute på arbetsplats?

- Ni har ett fastighetsbolag som bygger nytt bostadsområde och vill visa en bild på området från luften.

Ja exemplen kan fortsätta.... Hör av er på mail info@vegafoto.se så diskuterar vi drönarfoto-bildidéer till er verksamhet.

Fotografering - Elof Hanson

Vi fotograferade personalporträtt för byrån Plentymore och Elof Hanson.
Postar ett porträtt här på bloggen. 

Foto: Vega
Byrå: Plentymore
Kund: Elof Hanson
Datum: 2017.10

Kamera: Hasselblad H5D-50c
Optik: Hasselblad 120 mm
Ljus: Profoto D1 1000 W, Profoto 1x4 Strip, Profoto Deep Medium Umbrella, Profit Softlight Reflector

Förstora - Klicka på bilden.

Fotografering - Kramers Trafikskola

Fotografering - Kramers Trafikskola

Nu är stillbilderna publicerade från fotograferingen med Kramers Trafikskola. Övriga bilder ser ni på Kramers webbplats.

Foto: Vega
Kund: Kramers Trafikskola
Datum: 2017.09

Förstora - Klicka på bilderna.

Kramers Trafikskola - Bildleverans

Kramers Trafikskola - Bildleverans

Har idag färdigställt stillbild och film från fotograferingen förra veckan med Kramers Trafikskola. Postar en av stillbilderna som vi ljussatte med Profoto A1.

Foto: Vega

Förstora - Klicka på bilden. 

Foto: Vega // Förstora - Klicka på bilden.

Fotografering - Martin Schell, Budapest.

Fotografering - Martin Schell, Budapest.

Vi fotograferade en bildserie med Martin Schell i Budapest. Det regnade vid ett par location som gav fin stämning till den fina arkitekturen.

Foto: Vega
Location: Budapest, Ungern
Modell: Martin Schell

Förstora - Klicka på bilderna.

Porträttfotografering i Göteborg

Porträttfotografering i Göteborg

Foto: Vega
Kamera: Hasselblad H5D-50c, Hasselblad 120mm
Ljus: Profoto D1 1000 Air, Profoto Softbox 1x3, Profoto Softbox 3x4, Profoto ProGlobe
Datum: 2017.09.18

Förstora - Klicka på bilden.

Foto: Vega // Förstora - Klicka på bilden.


Söker ni affärsporträtt och profilbilder med er personal i Göteborg? Antingen utför vi plåtningen i studion vid Röda Sten eller som alltfler kunder väljer så riggar vi en mobil studio på ert företag. Har ni många konsulter som sitter ute hos kund så är det vanligt att boka in plåtningen när det är kick off eller t.ex. årets julfest. 

Vegafoto arbetar med marknadens mest högkvalitativa fotoutrustning som Hasselblad och Profoto.

Maila info@vegafoto.se eller ring 0704245632 för offert.

Fotografering - Åsa Engman & Magnus Ringberg vid Kebnekaise.

Fotografering - Åsa Engman & Magnus Ringberg vid Kebnekaise.

Vi fotograferade ett projekt med Magnus Ringberg och Åsa Engman vid Kebnekaise. Självklart passade jag även på att fotografera trail running och lifestyle. Så kul att vi kunde göra dessa bilderna vid sidan om Magnus och Åsas projekt som kommer publiceras framöver.

Foto: Vega
Modeller: Åsa Engman och Magnus Ringberg
Location: Kebnekaise
Datum: 2017.08

Förstora - Klicka på bilderna.

Postade bilderna i veckan och blir så glad när jag läser kommentarerna om det fina landskapet, Åsa och Magnus. Ha en fortsatt fin vecka!

//Vega

Fotografering - Opus bilprovning

Fotografering - Opus bilprovning 

I torsdags plåtade vi Opus bilprovnings nya lokaler och deras invigning i Göteborg för byrån Plentymore. Exteriör, interiör och mingel under kvällen. Ni kommer se bilderna i Opus kanaler.

Idag metataggas sommarens bilder till mitt bildarkiv på Johner Bildbyrå, sista inköpen på Naturkompaniet inför nästa vecka vid Kebnekaise där jag har fotografering med Åsa Engman och Magnus Ringberg under tre dagar. Därefter vandring Keb-Sälka-Nallo- Vistas-Alesjaure-Abiskojaure-Abisko med Jonas Gunnarsson från Umeå.

Denna fredag rundas av med pilates på Pilates Complete. Vill passa på att önska er en riktigt trevlig helg!

//Vega