Lifestyle - Porträtt Josefin Olsson

Porträttfotografering i Göteborg

Idag fotograferades porträtt med Josefin Olsson i Slottsskogen, Göteborg. Jag träffade Josefin när vi uppdragsplåtade med Kramers Trafikskola och fastnade för hennes fina leende. Innan fotograferingen tog vi en kaffe på lokala kaffebaren Bar Robusta där jag fick en inblick i hennes yrke som flygvärdinna på SAS och instruktör på Sankt Jörgen Park.

Är just nu ute på en spännande resa där jag utvecklar och förändrar min karaktär i redigeringen. Det handlar först och främst om att färgpaletten, vit och svartpunkt.

Använde enbart befintligt ljus som gav fin karaktär till porträttet.

Foto: Vega
Location: Slottsskogen
Datum: 2017.10.23

Kamera: Canon EOS 5D Mark III
Optik: Canon EF 135mm f/2L USM

Förstora - Klicka på bilderna.

Foto: Vega // Förstora - Klicka på bilden.

Foto: Vega // Förstora - Klicka på bilden.

Foto: Vega // Förstora - Klicka på bilden.

Höstlöv slow motion

Sony A7SII Slow Motion 100 FPS

Idag var jag i våran naturpark Slottsskogen och gjorde ett slow motion-klipp till mitt arkiv på Johner Bildbyrå. Idéen var rörelse på löven med slow motion och det löste sig med all blåst vi har i Göteborg idag. 

Filmade med Sony A7SII, Canon 135 mm f/2 och Sigma MC-11 Converter.  

Under eftermiddagen var jag nere på lokala kaffebaren Daily Dose och hörde en ny låt som jag vill dela här på bloggen. Ha en fortsatt bra vecka! 

//Vega  

Fotografering med drönare i Göteborg

Fotografering med drönare i Göteborg. 

Det är nu gått en vecka sedan ny drönare investerades. Har ägnat ett par timmar till att bekanta mig med drönaren och plåtat test-bilder/filmklipp. Ägnar denna posten till stillbild med drönaren.

Det som känns mest intressant med drönaren och stillbild är att jag nu kan planera bildidéer med kund på ett helt nytt sätt. Tänker framförallt på kamerans placering. Förklarar mig lite djupare i två testbilder från helgen. 

Bilden med container är plåtad ute i Göteborgs hamn och det var extremt svårt att hitta en bra position att placera kamerastativ. Ja att rent av kunna stå och fotografera p.g.a. närheten till havet. Här körde jag ut drönaren och hovrade på en position 4-5 meter upp i luften med vatten under. I denna typ av situation är drönaren ovärdelig. 

Mitt andra exempel.

Arkitekturbilden är plåtad vid Lindholmen och denna location har tidigare plåtats med Hasselblad och stativ på marken. Bildidéen var nu lite förgrund och att betraktaren får en helt ny kameravinkel till motivet. En plats man besökt eller sett många gånger får ett helt nytt ”värde” om den fotograferas på ett sätt som du normalt sett inte ser den. T.ex. att ditt egna hus plåtas uppe från luften. Det är den parametern som känns väldigt inspirerande och spännande när jag väljer en bild fotograferad med drönaren gentemot kamera och stativ nere på marken.

IMG_6742.PNG

- Har ni en bild i er marknadsföring som visar hur företagets byggnad ser ut?

- Ni vill visa i vilken typ av miljö företaget ligger.

- Ni har grävmaskiner ute på arbetsplats?

- Ni har ett fastighetsbolag som bygger nytt bostadsområde och vill visa en bild på området från luften.

Ja exemplen kan fortsätta.... Hör av er på mail info@vegafoto.se så diskuterar vi drönarfoto-bildidéer till er verksamhet.

Filmat helgen på Österlen

Helgen på Österlen

Vi åkte till Österlen i helgen och denna gången bodde vi på Brösarps Gästgifveri & Spa. Trevlig personal och bra läge att utgå från under våra två dagar på Österlen. Hösten är något speciellt på Österlen. Tänker framförallt på årets godaste äpplen och äpplemust. Rekommenderar varmt ett besök!

Drönare - Phantom 4 Advanced

Under helgen fokuserade vi på rörligt med nya drönaren DJI Phantom 4 Advanced. Filmade även några klipp med DJI Ronin M och Sony A7sII. Materialet kommer läggas i mitt arkiv på Johner Bildbyrå och här på Vegafoto-bloggen. 

Postar en iPhone-behind the scenes från helgen. 

Fotografering - Kramers Trafikskola

Fotografering - Kramers Trafikskola

Nu är stillbilderna publicerade från fotograferingen med Kramers Trafikskola. Övriga bilder ser ni på Kramers webbplats.

Foto: Vega
Kund: Kramers Trafikskola
Datum: 2017.09

Förstora - Klicka på bilderna.

Att inte veta allt och dela kunskap.

Att våga visa att man inte vet allt. Om du inte förstår vad personen pratar om, säg det då. Då förenklar eller förtydligar garanterat personen sitt samtalsämne.

Detta är något jag tänker på ofta. Att våga visa när jag inte förstår ett ord eller när innehållet i en diskussion är svår att förstå. Att måla upp en bild av dig själv där du tror att du upplevs mer proffesionell när du ”vet allt”. Jag är övertygad om att det finns människor som uppskattar när de kan dela sin kunskap.

Kanske lite off-topic men en vidareutveckling... Jag får regelbundet frågor av fotografkollegor rörande prissättning, kamera/ljus-teknik m.m. och det har väl förmodligen påverkat mig själv att inte dra mig för att fråga kollegor om råd/tips rörande t.ex. utrustning. Detta hände senast när jag fick tips av Markus Skogström rörande optik till Zhiyun Crane med Sony A7sII.

Att ge och få något fint hjälper oss alla.

IMG_2672.PNG