Fotograf - Tiden är värdefull

Fotograf - Instagram & Facebook

Foto: Vega // Förstora - Klicka på bilden. // Hasselblad H5D-50c - Hasselblad 120 mm

Ni som följer Vegafoto på sociala medier har förmodligen sett att jag tagit en paus från Instagram och Facebook. Jag följer min magkänsla och 2016 har minst sagt varit ett händelserikt år och det har jag delat med mig av. Med min livsstil vill jag inspirera, utbilda och roa er följare och samtidigt marknadsföra Vegafoto.

Att hitta en balans är det viktigaste här i livet. I mitt tycke gäller det allt vi har i vardagen som t.ex. träning, jobb, sötsaker m.m. m.m. Om vi enbart pratar business så har Vegafoto haft sitt bästa år sedan starten. Och i november satte jag mig ner och analyserade 2016. Vilka uppdrag vi haft, vad har ökat och minskat. Vilka typ av uppdrag har varit "roligast" och vilka borde jag kanske tackat nej till. Hur har jag fått uppdragen i år? Vilka har kontaktat mig för plåtning och hur kom jag i kontakt med kunden för första gången. Nu kommer det intressanta.

Inte ett enda uppdrag har Vegafoto fått genom en kontakt som startade genom sociala medier. Alla kunder har vi inlett ett samarbete genom att vi träffats IRL eller rekommendation från befintlig kund. Nu vill jag tillägga att www.vegafoto.se är en väldigt viktig kanal för mig där ett flertal nya kunder tagit kontakt med Vegafoto. 

Varför tog jag ett beslut att inte hänga på Instagram? Enbart av en anledning. Tid. Alla dessa timmar jag lägger varje vecka och tittar på skärmen. Vi kan kalla det skärmtid. Skärmtid med mobila enheter. Många har förmodligen en bra disciplin och balans i hur mycket tid de kikar på sin iPad/iPhone. Det har def inte jag. 

Sedan ett par veckor tillbaka har jag valt att fokusera på en mer "oldschool" livsstil på internet där jag inte är aktiv på sociala medier och lagt all fokus på www.vegafoto.se. Ni som följer mitt RSS-flöde eller kikar in regelbundet på bloggen har sett en fin kontinuitet i posterna. Och det har känts så rätt att fokusera på min egen webbplats.

Tiden utan Facebook och Instagram har gjort att jag är mer närvarande och har bättre fokus på det som varit så långt bort. Saker som för mig känns som l i v e t. Jag är övertygad om att jag blir aktiv igen men just nu känns det så rätt med denna downshifting. Tid är dyrbart och se det som något väldigt värdefullt. Och vad man gör med sin tid är givetvis olika från person till person men nonchalera inte när kroppen skickar signaler. Oavsett är tid något vi alla har och jag inser hur mäktigt det är att ha tid.

Fortsätt läs www.vegafoto.se/blog och jag ser fram emot att dela med mig av mitt jobb som fotograf med er. Nu är det inte många bilder kvar att retuscha från våran julhelg på Fårö. Varmt välkommen och läs nästa bloggpost inom kort så skall ni få se bilder från mitt paradis Fårö.

Jag kommer vara aktiv på sociala medier om en tid men förhoppningsvis med bättre balans och nya fina bilder. Rundar av denna bloggposten med ett grymt album från Kaytranada.

//Vega

2016 - Gott nytt år

Gott Nytt År! Hoppas ni hade en trevlig nyårsafton. Vi var hos ett par vänner ute på Näset i Göteborg. Nu blir det lugn helg innan jobbet kör igång på måndag. 

//Vega

 

image.jpg

Yoga - Plåtning med Petra Tillgren

Yoga - Plåtning med Petra Tillgren

Foto: Vegafoto
Kamera: Canon EOS 5D Mark III
Optik: Canon 135 mm f/2,0L USMCanon EF 85mm f/1.2L II USM
Stativ: Gitzo Carbon 6X GT3531Really Right Stuff Ballhead Bh-55 LR 
Datum: 2015.10.30

Förstora - Klicka på bilderna.

Foto: Vegafoto // Förstora - Klicka på bilden.

Foto: Vegafoto // Förstora - Klicka på bilden.

Foto: Vegafoto // Förstora - Klicka på bilden.

Lifestyle - Gotland #1

Plåtning - Gotland

Sensommaren vilar över Göteborg och hösten är snart på sin ingång. Tänkte att kommande bloggpost får innehålla bilder från våran sommar på Fårö och Gotland. Samtidigt vill jag passa på att tacka er alla som besöker Vegafoto-bloggen. 

Foto: Vega
Förstora - Klicka på bilderna.

//Vega


Porträttfotograf i Göteborg

Porträttfotograf i Göteborg

Idag plåtar vi porträtt på Salong grahamwindo, Kyrkogatan i Göteborg. Det är alltid många fina minnen som väcks till liv när jag kommer in på en frisörsalong då jag gick frisörskolan i gymnasiet. Men sedan ett flertal år tillbaka håller jag inte i saxen utan kameran.

Att ha ett representativt porträtt är helt klart något många företag fortfarande saknar. Söker ni fotograf i Göteborg som plåtar porträtt, situationsbilder i arbetet, interiör, exteriör, produkter m.m. så hör gärna av er för offert. Maila info@vegafoto.se eller ring 0704245632.

Nu är det dags att packa dagens fotoutrustning, en promenad i Slottskogen och lunch. Därefter ett par timmar plåtning. Ha en fortsatt bra dag!

//Vega