Sony A7s II - Settings

Sony A7s II - Settings

Har ägnat en stund och konfigurerat inställningar/funktioner i min nya Sony A7s II. Det kommer en bloggpost om detta på bloggen. Här kan ni se REC-knappen för inspelning som är så svår att komma åt när den sitter monterad på DJI Ronin M så jag la funktionen på C1.

IMG_0028.JPG

Nu blir det pilates på Pilates Complete vid 17-tiden därefter AW på Bar Robusta. Ha en härlig fredag! 

//Vega

Video - Kramers Trafikskola

Kramers trafikskola - Motorcykelresa till Stryn.

Vegafoto dokumenterade en MC-resa med Kramers trafikskola till Stryn, Norge. Vi plåtade stillbild och rörligt. Kramers trafikskola visar denna videon på 8 sekunder i mediakuben när Frölunda Indians spelar i Scandinavium

Text hämtad från Kramers trafikskola:
"Frölunda Indians spelar ishockey i Sveriges högsta serie, SHL. Många av oss på Kramérs gillar hockey och då främst Frölunda. Då Frölunda satsar stort på egna produkter och andra unga spelare kändes det helt rätt att sponsra laget och synas på Scandinavium. Du kommer ha möjlighet att träffa oss på 13 av lagets hemmamatcher i Scandinavium. Där kommer vi ha med oss motorcyklar och bjuda på olika jippon. I och med sammarbetet kommer Kramérs Trafikskola vara ”Kunglig hovleverantör” av körkortsutbildning till alla i Frölundas organisation."

DJI Osmo och DJI Phantom 4

Samtliga videoklipp är plåtade med DJI Osmo och DJI Phantom 4.
Video full längd: www.vegafoto.se/blog
Stillbilder: www.vegafoto.se/blog

 

//Vega

Portfoliovisning idag.

Fotograf - portfolio

Alltfler fotografer väljer visa portfolion digitalt idag. Jag föredrar att visa ca 20 st. A2-printar och vill/finns tid att kika djupare i portfolion har jag iPad med till byrån.  

Vegafoto Volvo Cars.JPG

Hur tänker jag när portfolion sätts samman inför mötet idag? Sedan några år visas vad jag vill plåta inte vad jag har plåtat. Bilderna är från tidigare plåtningar men väljer enbart visa det jag huvudsakligen vill plåta idag. 

Håll tummarna för en lyckad portfoliovisning i eftermiddag och ha en fortsatt härlig dag! 

PS. Lägg gärna till Vega-bloggen i ert RSS-flöde blog RSS och prenumerera under 2017.

//Vega

Fram - Nordenskiöldsgatan i Linnéstaden.

Fram - Nordenskiöldsgatan 18

I våran stadsdel Linnéstaden har vi Fram, en ekologisk butik med känsla av lanthandel. Jag rekommenderar varmt ett besök.

"1984 startade ekonomiska föreningen Kooperativ Handel Fram sin första butik på Kastellgatan 19. Butiken drevs som ett konsumentkooperativ med syftet att ge möjlighet att handla ekologiskt och rättvisemärkt. Fem år senare flyttade vi butiken till Nordenskiöldsgatan 18 och driver den numera som ett arbetskooperativ."

iPhone snapshot: Vega // Shop local support small business. 

Min tisdagkväll med Bar Robusta, Residence & Alvhem

Tisdag kväll med Bar Robusta, Residence & Alvhem.

Efter dagens jobb gick jag ner till lokala kaffebaren Bar Robusta och skrev innehåll till kommande nyhetsbrev. Jag nämnde i tidigare bloggpost att cafe-besöket numera är en digital fri-zon för mig så det skissades med papper och penna. Hade även en trevlig pratstund med baristan och talade varmt om min pilates-träning på Pilates Complete och rekommenderade prova-på-vecka denna veckan.

Efter det gick jag i pesseregnet och handlade mat till kvällens middag och senaste Residence. På vägen hem tog jag en vända till Alvhem och köpte ett par nya tallrikar till vårt hem. Är det något jag gillar med Linnéstaden så är det "shop local support small business".

Residence - Kalle Gustafsson

Datorn lär inte startas upp ikväll utan vill ägna den till middag med familjen, läsa klart Residence Magazine och kolla Frölunda-matchen hemma på projen. I Residence är det en artikel med fotografen Kalle Gustafsson. Jag gillar läsa denna typ av redaktionella artiklar i magasin med inriktning livsstil, interiör och design.

residence magazine.JPG

Imorgon ägnas dagen till att printa nya bilder inför torsdagens portfoliovisning på Stendahls och skriva klart mitt nyhetsbrev. Ha en trevlig kväll och på med raggsockorna.

//Vega

 

Personalporträtt i Göteborg

Personalporträtt i Göteborg

Igår fotograferade vi personalporträtt på Elof Hansson. Postar ett av porträtten här.

Byrå: Plentymore
Kund: Elof Hansson
Datum: 2017.01.09

Foto: Vega
Kamera: Hasselblad H5D-50c
Optik: Hasselblad HC Macro 4/120 mm 
Ljus: Profoto D1 1000 Air, Profoto Softbox 1x4, Profoto Umbrella Deep Silver M , Profoto Softlight Reflector White

Förstora - Klicka på bilden.

Pauser från digitalt och fokus.

Digital fri-zon.

Jag har ett arbete och en livsstil där det digitala tar upp en stor del av min dag och alltid haft stort intresse för digital teknologi. Idag har vi saker runt oss som mobiltelefon, iPad, dator, TV m.m. Att ta ett steg åt sidan och titta/fundera på hur din dag ser ut är extremt viktigt för att utvecklas. Vad har du för stund under dagen och tar ett break från det digitala? 

39F58891-E147-480C-B60C-B0B6929DABC3.JPG

För något år sedan började jag blogga under mitt dagliga besök på lokala kaffebaren. Jag började även att göra att-göra-listor på kaffebaren. Helt enkelt så var mitt besök på kaffebaren en kreativ stund. Det var något som kändes helt rätt under 2016. Hur skall jag göra i år?

Jag delar med mig av en upplevelse då jag satt på kaffebaren efter jobbet i fredags. Har en period nu när jag inte vill använda mobil eller iPad på kaffebaren. Jag vill prata hellre prata med gäster eller t.ex. baristan. Jag vill sitta och titta på människor som promenerar förbi på Vegagatan. Jag vill helt enkelt vara närvarande i nuet och inte kika i en upplyst skärm. Bredvid mig satt tre tjejer som var på glatt humör. De delade en flaska bubbel. En tjej tog upp sin mobil och sa "Jag känner att detta ögonblick är viktigt" och vill ta en bild på dom tillsammans och posta på Insta. Jag själv har varit i den situationen sååå många gånger. Nu satt jag med min cortado och mobilen var hemma. Att inte hela tiden kunna bli nådd. Att inte hela tiden visa vad/hur man gör i din vardag. Att synas. Finns det något som känns extra kul och intressant i livet just nu så är det att vara mer närvarande, lyssna, inspireras och kunna hålla fokus.

Stay focused

Att hålla fokus är extremt svårt för de flesta människor. Ni skall få ett fint tips på vad jag gör för att inte bli lika störd och distraherad under dagen. Allt för att kunna ha fokus på nuet och det jag bestämt mig för att göra. Notiser. Din e-post och dina sociala medier skickar notiser. När det var som värst för mig så plingade eller blinkade min dator, mobil och iPad konstant. Så mitt tips är så effektivt och enkelt. Jag är beroende att kolla e-post så nu slog jag två flugor i en smäll. Jag har numera stängt av notiser och i min kalender ligger det schemalagt när mail skall kollas. Klockan 10.00, 14.00 och 18.00. Se nedan.

IMG_1672.PNG

Visst räcker det att kolla sin e-post 3 ggr/dag? För mig känns det lagom iallafall. Alla är vi olika men jag har valt att ha en ny relation till den digitala världen och i denna bloggposten skrev jag ett par rader om det.  

Nu är det dags att göra en kontaktkarta till Plentymore från dagens porträttfotografering på Elof Hansson. Ha en trevlig kväll!

//Vega

Mat & dryck - Ingefärsshot, recept.

Ingefärsshot – recept

Nytt år på Vega-bloggen. Ny kategori: Mat & dryck. Receptet är hämtat från Mitt kök.

Under dessa veckorna är det extremt många med förkylningar, inklusive jag själv. Vi har ingefära i tea och även i apelsinjuice som vi kör i råsaftcentrifug. Idag gjorde vi en ny variant med ingefära: Ingefärsshot. Ni kan läsa receptet nedan.

vegafoto-snapshot-ingefärashot

Snapshot: Vega // Sony a7S II - Sony Distagon T* FE 35 mm F1.4 ZA

Recept med ingefära och citron.

En shot (4-6 cl) om dagen mot din förkylning. 
Ingredienser:

- 1 liter
- 200 g färsk ingefära
- 1 l vatten
- ½ dl honung
- 2 st citroner

Så här gör du:
- Riv ingefäran grovt med skalet på och lägg den i vattnet. Värm upp (men aldrig över 60 grader) i 20 minuter. Koka ej då detta gör att delar av allt det nyttiga försvinner. 
- Sila av ingefäran och blanda i honungen medan det fortfarande är ljummet (40 grader).
- Låt svalna och pressa sedan i citronerna. Sila och häll i en flaska.
- Förvara i kylskåpet och utan problem kan den stå i en månad.

Källa: Mitt kök